DriveTag App maakt MONO-score inzichtelijk

vrijdag 17 mei, 2024

De DriveTag App van Sycada laat nu ook – onder de noemer ‘Aandacht’- de rijscores zien vanuit MONO-zakelijk, de campagne vanuit de overheid om het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden uit te bannen. Want dat blijft een groeiend probleem.

MONO-zakelijk begon in 2020 en richt zich op werkgevers. Recente onderzoeken hebben opnieuw aangetoond dat het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden een alarmerende trend blijft. Afleiding speelt in 20 tot 30% van alle verkeersongevallen een belangrijke rol. In een poging om deze zorgwekkende trend om te keren, heeft Sycada de MONO-score geïntroduceerd binnen de DriveTag App onder de noemer ‘Aandacht’. Hierdoor wordt telefoongebruik tijdens het rijden dus meetbaar, waardoor organisaties in staat worden gesteld gerichte maatregelen te kunnen nemen om dit gedrag te verminderen.

Volgens Kristian Winge, CEO van Sycada, strekken de voordelen van MONO rijden zich uit tot het verbeteren van mobiliteit, verhoging van veiligheid, vermindering van ziekteverzuim en het creëren van een duurzamere werkomgeving. “Door organisaties te voorzien van inzichtelijke en meetbare gegevens over telefoongebruik tijdens het rijden, geloven we dat we een belangrijke stap zetten richting veiligere wegen en een vermindering van verkeersongevallen.”

Even in de file berichte checken

De DriveTag, alweer meerdere jaren op de markt, meet het rijgedrag van bestuurders en biedt realtime feedback om hen bewust te maken van hun rijgedrag, met specifieke aandacht voor telefoongebruik. Enkele leasemaatschappijen maken er al gebruik van en promoten het onder hun klanten. “De grootste eye opener voor mij was hoe eventuele afleidingen tijdens het rijden je rijstijl kunnen beïnvloeden. Even in de file berichten checken, onder het mom van ‘ik sta toch stil’, zorgt al voor minder alertheid. Dit kwam voor mij duidelijk uit de score naar voren. Ik wist het al; maar toch weer de bevestiging dat telefoongebruik tijdens het rijden een no-go is”, aldus Susanne van Dongen, DriveTag app gebruiker en Manager Damage & Insurance bij Alphabet.

Afgelopen zomer maakte Sycada de DriveTag ook geschikt voor de ritregistratieplicht.

Categorie: Geen categorie

Gerelateerd achtergrond-artikel