BMW en Allego samen in elektrisch ‘totaalpakket’

maandag 23 januari, 2017

Allego en BMW hebben een overeenkomst getekend om fleetowners een complete oplossing te bieden voor het verduurzamen van hun wagenpark. Dat betekent elektrische auto’s, laadinfrastructuur en services in één pakket.

Volgens de organisaties zijn zij de eerste die een dergelijk totaalpakket in Nederland aanbiedt. En het komt op het juiste moment aangezien elektrisch rijden voor veel ondernemingen een volwaardige alternatief is geworden. Met dit totaalpakket moeten bedrijven eenvoudiger een grote stap kunnen zetten in het verduurzamen van hun wagenpark en hun locaties.Allego biedt in de samenwerking flexibele en schaalbare oplossingen. Zo kan er één laadpaal geplaatst worden of een heel laadplein met een onbeperkt aantal sockets – een zogenaamd ‘ChargingPlaza’, gebaseerd op basis van slim en centraal powermanagement. Dit laadplein is bovendien schaalbaar en kan meegroeien met het elektrische wagenpark.

Allego en BMW zeggen verder te zorgen voor eenvoud in het aanvragen, beheren en monitoren van de elektrische auto’s en laadinfrastructuur. Met online tools krijgen de ondernemingen inzicht in de laadpatronen van hun wagenpark. En wordt de total cost of ownership  inzichtelijk. Daarnaast zijn de oplossingen op elkaar afgestemd, zo kunnen de laders van Allego met verschillende vermogens laden, passend bij het type auto.

Fleet- en facilitymanagers

“Bij Allego merken we steeds vaker dat ondernemers een totaaloplossing willen, zodat ze gemakkelijk en snel een elektrisch wagenpark kunnen realiseren”,  aldus Anja van Niersen, CEO van Allego. “Aangezien we in Duitsland al langer samenwerken met BMW, was dit een verdere logische stap in onze samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst samen met BMW nog meer innovatieve oplossingen kunnen bieden.”

Volgens BMW moet de samenwerking het werk van fleet- en facilitymanagers flink vereenvoudigen. “Elektrisch rijden willen we veel makkelijker en toegankelijker maken voor grotere én kleinere organisaties. Daarmee verkleinen we de drempel voor bedrijven naar elektrificatie”, aldus Anne Brons, Sales Director BMW Group Nederland.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel