Allego gaat voor lagere en transparantere laadtarieven

woensdag 21 december, 2016

Laden via het netwerk van Allego wordt vanaf 2017 inzichtelijker en goedkoper, meldt het laadbedrijf vandaag. Niet alleen de tarieven van de stroom (van leverancier Vandebron) van de duizenden Allego-laadpalen gaan omlaag, ook de gebruikskosten van de 75 snelladers in Nederland en België worden verlaagd.

Klik om te vergroten

Bovendien maken Allego en Vandebron de prijsopbouw transparanter, door de kosten voor elektriciteit en infrastructuur separaat in beeld te brengen. Allego brengt het bedrag in rekening voor het gebruikmaken van haar infrastructuur, Vandenbron de energieprijs. De kosten zijn direct inzichtelijk in de Smoov app of terug te vinden op www.vandebron.nl/watkostladen.

Om een tariefvergelijking voor de e-rijder zo eenvoudig mogelijk te maken, worden ook alle kosten van Allego teruggerekend naar een kWh-eenheid. Voorheen werd er bij de ene laadpaal per kWh afgerekend en bij de andere op basis van tijd.

De prijsverlaging wordt doorgevoerd op het Allego snellaadnetwerk in Nederland én België. “Zo maken we het mogelijk voor e-rijders om ook internationaal goedkoper te laden. Wij verhogen hiermee nadrukkelijk ook de aantrekkelijkheid van snelladen,” aldus Anja van Niersen, CEO bij Allego.

Allego gaat er vanuit dat de Mobility Service Providers, die laadabonnementen en passen verstrekken, de nieuwe tarieven overnemen en het voordeel doorgeven aan de e-rijder.

Eerder oordeelde het consumentenprogramma Radar dat de e-rijder door de bomen het bos niet meer ziet. Oorzaak: een willekeur aan (gemeentelijke) regels en teveel partijen die willen verdienen aan de laadpaal.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel