CEO’s Zuidas tekenen intentieverklaring Elektrisch Taxiverbruik

maandag 29 mei, 2017

Zeventien CEO’s tekenden tijdens het CEO ontbijt van Green Business Club Zuidas vorige week de Intentieverklaring Elektrisch Taxiverbruik. Voortaan geven zij de voorkeur aan elektrisch vervoer bij zakelijk taxigebruik.

Tesla’s op Schilphol, maar het aandeel elektrische taxi’s in Amsterdam is nog laag

De gemeente Amsterdam wil hiervoor vier snellaadpunten voor elektrisch vervoer plaatsen op de Strawinskylaan aan de Zuidas. Hiermee kan een taxi in twintig minuten opladen en moet het gebied beter toegankelijk maken voor elektrische taxi’s.

Mobility as a Service

Tijdens de bijeenkomst ontvouwde de Amsterdamse wethouder Verkeer en Vervoer Pieter Litjens ook zijn plannen voor Mobility as a Service (MAAS). Met dit platform moet het totale mobiliteitsaanbod van bijvoorbeeld fiets, trein, deelauto, auto en taxi op een flexibele manier aan elkaar worden gekoppeld. Een gebruiker kan dan met  een app, afhankelijk van de situatie, de ideale combinatie van vervoersmiddelen kiezen en met één kaart betalen. Om het initiatieven te realiseren, is er zowel financiële steun nodig van de overheid als commitment van het bedrijfsleven, stelt Litjens.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel