Vast maandbedrag voor (snel)laden VW e-Golf

vrijdag 21 april, 2017

Volkswagen en Eneco introduceren een laadabonnement waarmee e-Golf-rijders bij alle laadpalen in Nederland groene stroom kunnen (snel)laden voor een vast bedrag per maand, afhankelijk van de gekozen bundel. Onduidelijke starttarieven behoren daardoor tot het verleden.

Het nieuwe HollandseWind laadabonnement van Volkswagen en Eneco – dat maandelijks opzegbaar is – werkt met 7 verschillende bundels die gebaseerd zijn op het aantal te rijden kilometers per jaar. Zo is de 10.000 km bundel (1.667 kWh) verkrijgbaar voor 35 euro per maand. De prijs voor de 20.000 km bundel (3.333 kWh) bedraagt 70 euro per maand en voor 30.000 km (4.167 kWh) is dat 105 euro.

Een belangrijk voordeel van deze bundels is dat de energiekosten vooraf duidelijk zijn, stelt VW. Dat betekent geen verrassingen achteraf, ook al omdat je door het vaste maandbedrag niet meer wordt geconfronteerd met (start)tarieven die per aanbieder variëren. Het daadwerkelijke energieverbruik wordt doorlopend gemonitord en eventuele meer gereden kilometers (buiten de bundel) worden tegen een vooraf overeengekomen tarief verrekend. Indien er minder kilometers worden gereden, dan gaan de niet gebruikte kWh’s gewoon mee naar het volgende jaar.

Het laadabonnement is exclusief voorbehouden aan de nieuwe e-Golf. Het moet het prijsverschil tussen een benzine gestookte Golf en een EV ook groter maken. Bij een jaarkilometrage van 20.000 bedragen de maandelijkse brandstofkosten voor een vergelijkbare benzine Golf (1.5 TSI DSG) 140 euro per maand versus 70 euro voor de e-Golf, rekent VW voor.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel