Sweco (Grontmij) neemt 10 elektrische BMW i3’s in gebruik

woensdag 12 april, 2017

Tien nieuwe BMW i3’s zijn vandaag afgeleverd op het hoofdkantoor van Sweco, het voormalige Grontmij. Het enorme bedrijf wil in 2025 vijftig procent van haar park elektrisch laten rijden.

Met de aanschaf van de 10 BMW i3’s, als poolauto’s ingezet, wordt de eerste stap gezet richting grootschalige elektrificering van het wagenpark van Sweco, stelt CFO Erik van Schie. Het hele traject wordt begeleid door LeasePlan consultancy. “Sweco wil voorop lopen in een volledig duurzame en CO2-neutrale mobiliteit van haar medewerkers.”

Van Schie zegt voor de BMW te hebben gekozen op basis van een gebruikerstest afgelopen najaar, waarbij ook kritisch naar de actieradius is gekeken. Het feit dat de i3 niet alleen volledig emissievrij wordt aangedreven, maar ook wordt gebouwd met wind- en waterenergie en gemaakt met natuurlijke of gerecyclede materialen, waren eveneens redenen om te kiezen voor de BMW.

De auto’s werden deze ochtend feestelijk afgeleverd op het hoofdkantoor van het advies- en ingenieursbureau. Wereldwijd werken er ruim 14.000 professionals bij het van oorsprong Zweedse bedrijf, verdeeld over zeven geografische gebieden. In Nederland werken er 1.700 mensen.

Binnenkort een uitgebreid interview met Van Schie over de uitdagingen van een (emissieloos) mobiliteitsbeleid.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel