BMW geeft data vrij aan bestuurders (en servicepartijen)

maandag 12 juni, 2017

BMW Group lanceert BMW CarData. Daarmee houden automobilisten controle over de gegevens en ze bepalen zelf hoe zij hun data delen, bijvoorbeeld aan servicepartijen zoals verzekeringsmaatschappijen, garages en fleetmanagers van bedrijven.

BMW zegt de eerste fabrikant ter wereld te zijn waarbij de data, via het ConnectedDrive-portaal, openstaat voor anderen. Het systeem voldoet aan de EU General Data Protection Regulation, die in 2018 ingaat. Met BMW CarData houden automobilisten controle over de gegevens en ze bepalen zelf hoe zij hun data delen.

Volgens de autofabrikant kunnen berijders geld besparen dankzij gepersonaliseerde verzekeringspremies, bijvoorbeeld gebaseerd op de actuele kilometerstand. Of profiteren van snellere servicebeurten omdat het benodigde onderdeel al is besteld dankzij een goede voorbereiding. Na registratie via het ConnectedDrive-portaal, zijn er geen bijkomende kosten voor het gebruik van BMW CarData.

Het systeem verzamelt data en verstuurt deze gecodeerd naar de SIM-kaart in de auto. Met toestemming van de bestuurder hebben ook servicediensten toegang tot deze gecodeerde data, benadrukt BMW. Garages, verzekeringsmaatschappijen en fleetmanagers/fleetowners kunnen zich dan registreren. Als klanten gebruik willen maken van een specifieke service en toestemming geven voor het gebruik van hun gegevens, ontvangen de partijen de gecodeerde data via het beveiligde netwerk van BMW.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel