Opel bedrijfswagens af-fabriek voorzien van telematica

maandag 29 mei, 2017

Opel biedt de bedrijfswagens Vivaro en Movano vanaf dit najaar met een af-fabriek telematica-oplossing van Masternaut. Het systeem is er in twee smaken: een basisversie of een premium pakket.

Volgens Opel is het de eerste fabrikant die een dergelijk systeem af-fabriek levert. Het moet vooral een praktische tool worden voor wagenparkbeheerders, zegt Steffen Raschig, Director Commercial Vehicles bij Opel. “Vooral voor facturering is in het voertuig geïntegreerde hardware een uitkomst. Eenmaal geactiveerd opent het systeem een wereld van nieuwe mogelijkheden. Met voertuigtelematica is een meer duurzame bedrijfsvoering mogelijk met daarbij kostenreductie.”

Daarbij scheelt deze af-fabriek oplossing inbouwkosten. De prijzen variëren van 249 euro voor het basispakket in de Vivaro tot 327 euro voor het premiumpakket. Het goedkoopste pakket omvat voertuigtracking, zowel live als in het geheugen opgeslagen route-informatie. Bij de premium bundel krijgen berijders informatie over hun rijefficiency met groene, oranje en rode LED lampjes. Naast deze eenmalige kosten, komen er nog abonnementskosten bij om gebruik te kunnen maken van het dataplatform van Masternaut.

Volgens onderzoek onder 10.000 voertuigen van Masternaut blijkt dat jaarlijks per bedrijfswagen een besparing tot 220 liter minder brandstof mogelijk is en tot € 780,- op de totale operationele kosten. Dat betekent een drie- tot vijfvoudig rendement op de investering.

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel