Wegenwacht boekt succes met universeel reservewiel

donderdag 9 november, 2017

Het universele reservewiel van de Wegenwacht is het afgelopen jaar 3500 keer gebruikt. Het blijkt een uitkomst om gestrande automobilisten vanwege een lekke band snel op weg te helpen.

Met de vorig jaar geïntroduceerde universele reserveband is een wegenwacht-lid binnen twintig minuten weer op weg. In de oude situatie nam het vervangen van een wiel gauw anderhalf tot twee uur in beslag of de auto moest op transport. Bovendien moet de Wegenwacht steeds vaker uitrukken voor bandenpech; om gewicht te besparen hebben steeds meer auto’s geen reservewiel meer aan boord.

De pechhulpdienst deed eerder al een oproep aan fabrikanten om weer standaard een reservewiel te leveren. Of automobilisten moesten er zelf een aanschaffen. De ervaring van de wegenwachters leert dat een reparatieset voor banden onvoldoende soelaas biedt. Maar dat advies lijkt weinig opvolging te krijgen, het universele wiel biedt daarom uitkomst. Deze band past op bijna iedere auto. Na het monteren kan de pechklant met zijn eigen auto de reis voortzetten. Het repareren van de eigen lekke band kan dan later gebeuren. Nadien moet het reservewiel worden teruggestuurd naar de Wegenwacht..

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel