Hiltermann Lease in last mile solutions met LMe

woensdag 29 mei, 2024

De markt voor kleine, duurzame last mile-voertuigen is groeiend, merkt men bij LMe Solutions, importeur van de Scoobic-voertuigen. Hiltermann Lease is daarin de financial leasepartner.

Scoobic is sinds 2018 een van de grotere ‘last mile’-aanbieder op meerdere continenten. Onder andere Heineken en Amazon maken in het buitenland al gebruik van Scoobic. In 2022 kreeg het bedrijf voet aan de grond in Nederland. LMe Solutions haalt ze naar Nederland. “De Nederlandse markt is eindelijk klaar voor deze oplossing”, aldus Karin van den Berg-Hulshoff, initiatiefnemer van LMe Solutions.

De Scoobic-voertuigen zoals bezorgfietsen, cargo bikes en minitrucks, moeten een duurzame (en snel- en goedkope) oplossing bieden voor de last mile’ van goederen – van het distributiecentrum naar de klant. De kleine, efficiënte voertuigen van Scoobic zijn sneller te verplaatsen dan bestelbussen en kunnen daardoor vaker leveren. “Bovendien nemen de voertuigen weinig ruimte in beslag. Dat is heel gewenst in de drukke steden en randstedelijke gebieden”, aldus Van den Berg-Hulshoff.

Zero-emissiezones

Ook bij Hiltermann Lease merkt men een toenemende vraag naar duurzame last mile-voertuigen, aangewakkerd door de komst van zero-emissiezones in 2025. Volgens Tom Zoontjes, accountmanager bij Hiltermann Lease, worden steeds meer van dit soort last mile voertuigen gefinancierd door middel van financial lease. “Wij verzorgen al jaren equipment lease en kunnen dan ook uitstekend ingaan op de vraag voor financial lease op deze speciale nieuwe categorie cargo voertuigen. LMe Solutions voegt in deze samenwerking de ondersteunende operationele elementen toe in abonnementsvorm.”

Naast Scoobic kan LMe Solutions in samenwerking met Hiltermann Lease ook andere last mile voertuigen en merken aanbieden voor zowel het midden- als het kleinbedrijf.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Hiltermann Lease, LMe Solutions, Scoobic