PLUS neemt eerste snellader in gebruik

maandag 3 juni, 2024

De PLUS in Klazienaveen beschikt als eerste supermarkt over een eigen snellaadpaal van PowerGo. Hier kunnen twee elektrische voertuigen gelijktijdig opladen met een maximumlaadsnelheid van 320 kW.  

Dankzij de hoge laadsnelheid is de auto in de meeste gevallen volledig opgeladen na het supermarktbezoek. De stroom voor de snellader wordt duurzaam opgewekt en is afkomstig van Nederlandse zonne-energie.

PowerGo heeft de paal bovendien voorzien van een geïntegreerd batterijsysteem tegen overbelasting van het elektriciteitsnetwerk. De snellader slaat energie tijdelijk op, zodat deze op een later moment gebruikt kan worden voor de laadsessie.

Wachttijd van twee jaar

Paul Sieljes, Head of Operations van PowerGo, merkt op dat de wachttijd voor aansluitingen geschikt voor snelladers normaal gemiddeld tussen de anderhalf en twee jaar bedraagt. “Maar dankzij deze slimme laadoplossing heeft PowerGo de locatie al binnen een paar maanden kunnen opgeleverd.”

Andere PLUS-locaties gaan nu snel volgen, waaronder eentje in Schoonebeek. Via ‘dynamische laadtarieven’ moet de klant toegang krijgen tot eerlijke en transparante laadprijzen, gebaseerd op de elektriciteitsprijs per uur. Klanten worden hiermee gestimuleerd om te laden wanneer veel en schonere energie beschikbaar is, ook nog eens goedkoper. De PowerGo Charge app geeft gebruikers toegang tot deze tarieven. Bij de snellader heeft PowerGo een betaalterminal geplaatst. Dit geeft de klant de mogelijkheid te betalen met een bankpas, zoals een pinpas of creditcard, of via een telefoon of smart watch.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: PowerGo