Nieuwe band? Comfort gaat boven prestaties

dinsdag 2 juli, 2024

Uit nieuw consumentenonderzoek blijkt dat autoliefhebbers bij een nieuwe band liever kiezen voor comfort en laag geluidsniveau dan een band met vooral grip en tractie. Ofwel: men prefereert een kleiner wiel met een hogere band die meer comfort biedt.

Het consumentenonderzoek is uitgevoerd in opdracht van Apollo Tyres. Volgens de bandenfabrikant benadrukken de bevindingen het belang van comfort voor degenen die hoogstwaarschijnlijk highperformancebanden zullen kopen. Dit staat haaks op het feit dat deze producten traditioneel relatief weinig raffinement bieden – een direct gevolg van de stijvere constructie en zeer stijve zijwanden die fabrikanten gebruiken om de dynamische capaciteiten te maximaliseren.

Wat percentages betreft: 44 procent van de automobilisten die ‘genieten van autorijden’ en ‘liefhebbers van een sportieve rijstijl’ geeft de voorkeur aan comfort terwijl 31 procent gaat voor een lager band die er geweldig uitziet op de auto.

Prijs/betaalbaarheid

Uit de enquête van Apollo Tyres bleek ook dat bij alle automobilisten het belangrijkste criterium bij het kiezen van vervangende banden de ‘prijs/betaalbaarheid’ is (door 60% als prioriteit aangemerkt), gevolgd door ‘grip en tractie gedurende het hele jaar’ (47%), en ‘veiligheid – korte remafstanden’ (45%).

Apollo Tyres liet het onderzoek uitvoeren tijdens de introductie van hun nieuwe ultra-ultra-high-performance (UUHP) zomerband, de Vredestein Ultrac Pro. Die band moet het beste uit twee werelden combineren: geavanceerde rijeigenschappen en superieur rijcomfort. Volgens Yves Pouliquen, Group Head of Sales and Marketing bij Apollo Tyres, blijkt uit de enquête dat autorijders die een sportieve auto rijden op zoek zijn naar banden met een grotere veelzijdigheid. “Veel sportief georiënteerde automobilisten nemen dezelfde auto mee naar hun werk en naar het circuit of gebruiken die auto voor een pittige weekendrit.”

Categorie: Reparatie Onderhoud Banden (ROB)
Labels: Vredestein