Hiltermann Lease aan de slimme bandenpomp

maandag 1 juli, 2024

Hiltermann Lease gaat als eerste partij in de automotive branche haar resterende CO2-uitstoot compenseren met Nederlandse CO2-certificaten van De Groene Garage – het voormalige ‘Band op Spanning’. Daarmee komen er meer slimme bandenpompen op de markt.

VLNR: Alice Tromp en Laurens Drogendijk van De Groene Garage en Hannah Witteveen en Michel Akerboom van Hilermann Lease bij de overhandiging van het Nederlandse CO2-certificaat

Al bijna 20 jaar strijdt ‘Band op Spanning’ – sinds december vorig jaar omgedoopt tot De Groene Garage – tegen het fenomeen onderspanning. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim 60% van de auto’s met onderspanning rijdt en dat is door het extra brandstofgebruik slecht voor het klimaat en de portemonnee. Bovendien blijkt uit onderzoek van CE Delft dat 51% van de automobilisten nog steeds onderspanning heeft na het oppompen van de banden bij de gangbare luchtpompen. Nog opvallender: 37% rijdt daar weg met een lagere bandenspanning dan waarmee ze kwamen.

De organisatie kwam daarom met een eigen, slimme bandenpomp. Daarvan staan er inmiddels 200 van in Nederland. En dus nu ook eentje bij het kantoor van Hiltermann Lease. Sinds 2023 brengt De Groene Garage officiële Nederlandse CO2-certificaten op de markt. Het heeft daarvoor een certificeringstraject van drie jaar doorlopen met de Stichting Nationale Koolstofmarkt (SNK). Daarin is aangetoond dat de Slimme Bandenpompen additionele CO2-besparing opleveren ten opzichte van de gangbare luchtpompen zoals bij tankstations staan.

Hiltermann Lease en De Groene Garage zeggen met elkaar in gesprek te zijn over verdere verduurzamingsmaatregelen bij hun vestigingen en om hun relaties te helpen vergroenen.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Band op Spanning, De Groene Garage, Hiltermann Lease