Royal HaskoningDHV trapt pilot af met 26 elektrische auto’s

maandag 10 oktober, 2016

Royal HaskoningDHV vervangt vandaag 26 leaseauto’s van haar totale vloot van 625 wagens door volledig elektrische BMW’s i3, dus zonder range extender. Het ingenieurs- en adviesbureau wil in de praktijk ondervinden hoe het is om volledig 100% elektrisch te rijden.

Jorge Bautista (CEO Alphabet Nederland), Erik Oostwegel (CEO Royal HaskoningDHV) en Neil Fiorentinos (CEO BMW Group Nederland)

Jorge Bautista (CEO Alphabet Nederland), Erik Oostwegel (CEO Royal HaskoningDHV) en Neil Fiorentinos (CEO BMW Group Nederland)

Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, worden de (deels) fossiel aangedreven leaseauto’s, zoals Volvo’s V60, Toyota’s Prius, Mercedessen E-klasse, Volkswagens, Peugeots en Lexussen omgeruild voor de eerste 26 volledig elektrische auto’s. Leasecontracten worden daarvoor opengebroken. Het betreft een pilot, maar het bedrijf heeft laten weten het leasepark vanaf 2020 volledig elektrisch te willen.

Volgens CEO Erik Oostwegel, die zelf ook in een BMW i3 gaat rijden, bespaart de pilot naar verwachting al ruim 100 ton CO2 per jaar. De pilot staat open voor alle medewerkers in Nederland die een leaseauto rijden. Meedoen gebeurt op vrijwillige basis. De pilot is bedoeld om in de praktijk te testen hoe het is om volledig 100% elektrisch te rijden. Tegelijkertijd wordt het huidige netwerk van (semi-) publieke laadpalen getoetst op functioneren en de mate waarin de actieradius voldoet in de praktijk.

“Wij adviseren bedrijven en overheden met een breed palet aan diensten waarbij duurzame bedrijfsvoering centraal staat. Duurzaamheid is daarmee voor ons al core business. Dus het doorvoeren in onze eigen bedrijfsvoering is voor ons vanzelfsprekend”, aldus Oostwegel.

Jorge Bautista, CEO van Alphabet Nederland, de leasemaatschappij van het ingenieursbureau, noemt HaskoningDHV een prijzenswaardig voorbeeld voor andere bedrijven door met de juiste motivatie het wagenpark en mobiliteitsbeleid te verduurzamen.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Alphabet