Hiltermann Lease Groep wil naar 32.000 contracten

donderdag 20 april, 2017

Hiltermann Lease Groep, de holding boven Strix Lease Service, Auto Lease Company en The Lease Factory, heeft zijn herfinanciering uitgebreid naar 287,5 miljoen euro. Met de nieuwe kredietfaciliteit wil Hiltermann Lease Groep de stormachtige groei verder financieren.

Norbert Karthaus

Volgens opgave van de leasemaatschappij groeide het bedrijf het afgelopen jaar met 35 procent terwijl de markt zo’n zes procent groei noteerde. Het leverde eind 2016 onder andere een nominatie voor de FD Gazelle Awards op, een prijs voor de snelst groeiende ondernemingen in Nederland. De organisatie beheert momenteel ongeveer 20.000 leasecontracten en wil doorgroeien naar een vloot van 32.000 in 2020. Volgens directeur Norbert Karthaus is met de nieuwe kredietfaciliteit deze groeiambitie zeker gesteld.

Behalve een financiering van 287,5 miljoen euro heeft het bankenconsortium ook een optie voor nog eens 75 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld via een zogeheten accordeonfaciliteit. Karthaus: “Dit getuigt van groot vertrouwen vanuit de banken. Ze hebben gezien wat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd en hechten waarde aan onze ambitie voor de komende jaren.”

Vorige maand kwam Strix nog in het nieuws met een bijzonder leaseproduct: Leasen inclusief parkeren.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Hiltermann Lease Groep, Strix Lease Service