Elektrische Volvo komt straks uit China

donderdag 20 april, 2017

Volvo Cars gaat zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto in China produceren. Dat heeft de Zweedse autofabrikant gisteren op de Shanghai Auto Show aangekondigd. De volledig elektrische Volvo verschijnt in 2019 op de markt en wordt vanuit China wereldwijd geëxporteerd.

Volvo baseert het nieuwe model op het CMA-platform (Compact Modular Architecture)

Volvo’s besluit om zijn eerste volledig elektrische auto in China te produceren, moet de centrale rol van China illustreren in Volvo’s plannen op het gebied van elektrische mobiliteit. Ook onderstreept het besluit dat China een steeds belangrijker land wordt voor autoproductie.

“Volvo staat volledig achter het streven van de Chinese overheid naar schonere lucht, zoals beschreven in het jongste vijfjarenplan van de Chinese regering. Het komt overeen met de kernwaarden van Volvo: zorg voor het milieu, kwaliteit en veiligheid”, zegt Håkan Samuelsson, topman van Volvo Cars.

Volvo stelt zich ten doel om tegen 2025 een miljoen auto’s met elektrische aandrijving te verkopen – volledig elektrische auto’s én hybrides. Volvo werkt ook aan een volledig elektrische auto op basis van het SPA-platform (Scalable Product Architecture). Verder is Volvo van plan om van elk model een plug-in hybride op de markt te brengen.

Vorig jaar toonde Volvo twee studiemodellen van de V40: een volledige elektrisch aangedreven variant en een plug-in hybride.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Volvo