Sixt lanceert on-demand auto’s met Fastlane

vrijdag 21 april, 2017

Sixt lanceert na de zomer hun nieuwe product Fastlane, waarmee on-demand auto’s kunnen worden gehuurd via een app. Het moet een snelle, gebruiksvriendelijke alles-in-één oplossing zijn voor verschillende mobiliteitsproblemen. Ook komt de autoverhuurder met een ‘alternatief’ voor private lease.

Karen van den Boom, Managing Director bij Sixt Benelux

Daarnaast biedt Fastlane nog een ander voordeel voor de gebruiker, zegt Karen van den Boom, Managing Director bij Sixt Benelux. Want de huurder krijgt gegarandeerd de auto waar ze zelf voor hebben gekozen. Tot op het type en de kleur nauwkeurig. “Alles gaat digitaal, van het openen van de auto tot de facturering en het eventuele schadeproces”, aldus Van den Boom.

Sixt werkt ook al aan de doorontwikkeling van deze nieuwe toepassing, laat Van den Boom weten. Het moet uiteindelijk een free floating systeem worden waarbij de auto’s door de hele stad opgehaald en neergezet kunnen worden. “Klanten moeten een gehuurde auto nu nog op aangewezen plekken achterlaten, maar op termijn kan dat overal. Wij lokaliseren de auto en zorgen dat die weer schoon en gebruiksklaar is.”

Private lease

Naast de groeiende vraag naar flexibiliteit ziet Sixt ook een toenemende vraag van haar klanten naar huurauto’s als alternatief voor Private Lease. Omdat private leasecontracten vaak een grote impact hebben op bijvoorbeeld de hypotheekmogelijkheden van medewerkers, biedt Sixt haar klanten alternatieven aan. Van den Boom: “Onze huurauto’s kunnen voor langere tijd worden ingezet, maar zijn nooit ouder dan zes maanden en de huurder geniet van voordelige tarieven die geen nadelige gevolgen hebben voor de BKR-registratie.”

De nieuwe producten zullen ook onderdeel gaan uitmaken van Sixt Mobility Consulting. Daarbij worden specifieke mobiliteitsbehoeften van klanten inzichtelijk gemaakt waarna er gezamenlijk de juiste leveranciers en producten bij worden geselecteerd. Volgens Jasper Vogelaar, Sr. Product Manager bij Sixt Mobility Consulting, kunnen (internationale) bedrijven alle vraagstukken rond mobiliteit en operationele processen bij Sixt neerleggen. “Via de software, die wij zelf ontwikkelen, heeft de klant heel snel inzicht in de mobiliteit en de kosten. Zo weet men snel waar eventuele sturing nodig is.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Sixt