Alphabet scoort in MT500 onderzoek

vrijdag 19 mei, 2017

Management Team (MT) heeft de 2017-editie van haar lijst van 500 beste bedrijven van Nederland gepubliceerd. In de categorie automotive voert Alphabet de ranglijst aan, gevolgd door BMW Nederland en Daf Trucks.

Shell voert de algemene ranglijst van beste bedrijven aan. Op de tweede plek staat Tata Steel, de eigenaar van de hoogovens in IJmuiden. Chipmachinemaker ASML eindigt op de derde plek in de lijst. Verder opvallend veel banken in de top50, ze lijken terug van weggeweest, concludeert MT. Verder opmerkelijk veel nieuwe bedrijven in de top10. Naast het eerder genoemde Tata Steel zijn dat Ahold, Eneco, Van Leeuwen Buizen en Booking.com.

In de top50 zijn er geen automotive partijen te vinden; Alphabet scoort als eerste een plek 53. In de categorie automotive is het dan ook de winnaar. In de top10 automotive staan verder Carglass (4), Athlon (5), Broekhuis (6), Brabant Alucast (7), Bosal (8), Mercedes-Benz (9) en Autobinck (10).

De MT 500 wordt samengesteld op basis van een enquête onder meer dan 1500 managers en directeuren. Deze leiders beoordelen bedrijven uit hun eigen branche – daar hebben ze immers het meeste kijk op –  op drie criteria: klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering. Het resultaat is een lijst met 500 bedrijven die door hun peers als de beste worden gezien. Het onderzoek is in handen van Inscope Research.

Klik hier voor de hele lijst

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Alphabet, MT500