Ook (privé) leasefiets bij Noordlease

dinsdag 13 juni, 2017

Bij Noordlease kunnen privéleaseklanten sinds gisteren ook terecht voor een e-bike. De leasemaatschappij heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met de Nederlandse e-bike fabrikant Amslod.

Een andere leasemaatschappij uit het noorden, Friesland lease, biedt al langer leasefietsen aan. Dit jaar zal naar verwachting het aantal contracten uitkomen op 10.000. Een doorbraak waar lang in is geïnvesteerd en het nodige aan leergeld is betaald. Binnenkort een uitgebreid interview met de pionier op dit vlak.

Nu haakt Noordlease ook aan met leasefietsen. Want ook daar ziet men dat door de veranderende mobiliteit in Nederland de elektrische fiets steeds meer in populariteit toeneemt. Momenteel staan er een zevental e-bikes in de etalage, vanaf een maandelijkse leaseprijs van 69 euro en een looptijd van 3 jaar. De fietsen staan ook fysiek uitgestald in de eigen showroom van Noordlease, Autoborg nabij Groningen.

Volgens Noordlease is het stimuleren van privélease voor fietsen ook voor werkgevers erg interessant. Het fietsen levert fitte medewerkers op, draagt bij aan MVO, zorgt voor beperking van CO2-uitstoot en bespaart parkeerruimte bij kantoor. De WKR-regeling kan er voor ingezet worden om de privéleasekosten voor de werknemer te verlagen. Een belangrijke doelgroep voor Noordlease is dan ook de forens die tijdens woon-werk verkeer niet meer in de file wil staan.

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: leasefiets, Noordlease