Lexus vernieuwt CT 200h

donderdag 15 juni, 2017

De Lexus CT 200h krijgt een krachtiger en sportiever exterieurdesign en een verbeterd interieur voorzien van zacht aanvoelende materialen en nieuwe kleurthema’s. Gebleven zijn de hoge efficiency en betrouwbaarheid van de Lexus CT 200h die volgens de ANWB en Natuur & Milieu een van de zuinigste middelgrote benzineauto’s in de praktijk is.

De Lexus CT 200h is ’s werelds eerste Full Hybrid in het compacte premiumsegment. Sinds de introductie in 2010 op de Autosalon van Genève is de CT 200h uitgegroeid tot een van de populairste Lexus modellen wereldwijd. De eigenschap deels volledig elektrisch te kunnen rijden zonder de auto zelf te hoeven opladen, spreekt nog altijd een grote doelgroep aan, aldus de importeur.

De voorzijde van de vernieuwde Lexus CT 200h is voorzien van Lexus’ bekende ‘spindle grille’, maar met een nieuw design. Aan de achterzijde vallen de L-vormige LED-achterlichten op. Daardoor ziet het instapmodel uit de Lexus familie er van achteren breder en sportiever uit.

Binnenin is, naast de gebruikte materialen, de het grotere navigatiescherm (nu: 10,3-inch) nieuw. Lexus heeft ten slotte de actieve veiligheid van de CT 200h op een hoger plan gebracht door de toevoeging van Lexus Safety System+. Dit uitgebreide pakket actieve veiligheidssystemen bestaat uit een Pre-Collision System (PCS), Dynamic Radar Cruise Control, Lane Departure Alert (LDA) met stuurassistentie, Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

De vernieuwde Lexus CT 200h is naar verwachting vanaf oktober leverbaar in Nederland. Nu kunnen consumenten nog profiteren van een kosteloze upgrade naar een luxere uitvoering op de huidige CT 200h.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Lexus, Lexus CT200h