SafeDrivePod via Vodafone nu ook voor consumenten

maandag 17 juli, 2017

De SafeDrivePod breekt nu ook op de consumentenmarkt door. Vodafone biedt haar klanten dit ‘verkeersslot’ voor de mobiele telefoon aan sinds begin deze maand voor een eenmalig bedrag van zo’n 55 euro en maandelijks twee euro.

Vodafone kiest voor een samenwerking met SafeDrivePod omdat het, naar eigen zeggen, heeft bewezen als goed werkende oplossing en partner is van Veilig Verkeer Nederland. Eerder richtte het bedrijf zich vooral op verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners. Eerder deze maand liet online verzekeraar InShared weten de samenwerking aan te gaan met SafeDrivepod, nadat ook recentelijk Canon, YOR24 en Noordlease de samenwerking aangingen.

De pod is overigens ook te gebruiken op de fiets. Als er harder wordt gefietst dan 7 km/h dan springt de telefoon op slot, alleen handsfree bellen en navigatie-apps zijn mogelijk. Zodra de gebruiker dit telefoonslot probeert te omzeilen, registreert het systeem dat en gaat er, net als bij de auto, een waarschuwing per e-mail naar de werkgever of ouder. Pas als de gebruiker 20 seconden stil staat springt het slot er automatisch weer vanaf.

Paul Hendriks, directeur SafeDrivePod, verheugt zich op de samenwerking met Vodafone. “SafeDrivePod wordt al gebruikt door leasebedrijven en verzekeraars die hun schadelasten willen beperken, maar komt dus nu via Vodafone ook beschikbaar voor consumenten.”

De kosten bedragen eenmalig 54,95 euro en 2 euro per maand bij een tweejarig abonnement.

Categorie: Verkeersveiligheid / Training
Labels: SafeDrivePod, Vodafone