Peugeot 3008 Leaseauto van het Jaar 2017

vrijdag 8 september, 2017

Na Auto van het Jaar is de Peugeot 3008 ook uitverkozen tot Leaseauto van het Jaar 2017. Dat werd zojuist bekendgemaakt op BNR De Nationale Autoshow. Private leaseauto van het jaar is de Nissan Micra. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door leasemaatschappij Alphabet.

Peugeot 3008: nu ook Leaseauto van het Jaar 2017

Twaalf kanshebbers maakten kans op de titel Leaseauto van het Jaar. Maar de jury was unaniem, vertelt juryvoorzitter Yvo Lissone op de radio. “De Peugeot 3008 is volgens de jury onderscheidend op meerdere vlakken, waaronder design. Maar ook tijdens onze deskresearch eindigde deze auto bovenaan.”

De 3008 wint ook in de categorie Business. In de overige categorieën vallen de Kia Rio (Economy), de Opel Insignia (Business +) en de BMW 5-serie (Executive) in de prijzen. De enige elektrische auto, de Opel Ampera-e, scoorde vooral matig bij de publiekstemmers. Maar ook bij de deskresearch kwam de auto niet gunstig naar voren.

De private leaseauto van het jaar werd overtuigend gewonnen door de Nissan Micra. Value for money en de testrijders waren allemaal onder de indruk, vertelt Lissone. Vooral ook van de afwerking van het interieur.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Alphabet, Leaseauto van het Jaar