Alleen EV of plug-ins voor leaserijders Essent

maandag 11 september, 2017

Alle medewerkers van energiebedrijf Essent kunnen vanaf deze maand alleen nog maar kiezen tussen een volledig elektrische leaseauto of een plug-in. Vanaf 2020 moeten dat uitsluitend elektrische auto’s zijn.

Essent volgt daarmee het moederbedrijf Innogy in Duitsland dat al eerder een nieuwe duurzame autoregeling aankondigde. Daar worden 1000 leaseauto’s vervangen; vanaf 1 januari 2018 geldt daar de verplichting te kiezen voor een EV of plug-in.

Omdat het aanbod van volledig elektrische auto’s nu nog te gering is en de actieradius vaak te beperkt, worden in Nederland ook nog plug-in hybride auto’s toegestaan. “Met het huidige aanbod en de voorziene marktontwikkelingen is de verwachting dat het overstappen op volledig elektrisch vanaf 2020 mogelijk is”, aldus Essent.

Daarvoor worden nu de laadinfrastructuur op de Essent-locaties geoptimaliseerd. Leaserijders krijgen ook thuis een laadpaal.

Vorige week maakte adviesbureau Royal HaskoningDHV bekend in 2021 een compleet elektrische leasevloot (500 auto’s) te willen. Medewerkers die jaarlijks meer dan 17.500 zakelijke kilometers maken, hebben voortaan de keuze uit een elektrische auto (BMW i3, Renault ZOE, Hyundai IONIQ, Volkswagen e-Golf) of een mobiliteitsbudget.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Essent