VNA: 1 op de 10 leaseauto’s is private lease

maandag 11 september, 2017

Het leasepark van de VNA-leden blijft groeien, blijkt uit de halfjaarcijfers van branchevereniging VNA. Vooral dankzij private lease en bestelwagens. De totale groei komt uit op 4,6 procent over het eerste halfjaar.

Renate Hemerik van de VNA

Het gaat goed met de autoleasesector, constateert VNA op basis van de ontwikkelingen in de vlootaantallen van haar leden. Die groei bedraagt 32.750 voertuigen waardoor het parkomvang komt tot zo’n 752.000 voertuigen. In alle segmenten is er groei, maar vooral private lease (+ 31,2 procent) en bestelwagens (+ 3,7 procent) doen het beter dan zakelijke personeneauto’s (+ 1,8 procent)

De groei van de VNA-vloot bestaat voor zo’n 55 procent uit private lease personenauto’s en 45 procent uit zakelijke lease van personen- en bestelauto’s. Dat betekent dat de voorspellingen van private lease op de schop moeten, stelt VNA. Dit jaar wordt al de 100.000ste private leaseauto verwacht, en niet in 2020 zoals eerdere voorspellingen. Per 1 juli lag het aantal op 85.000.

Renate Hemerik, directeur VNA: “Inmiddels is 1 op de 10 leaseauto’s een private leaseauto. De reden dat het aantal private leaseauto’s blijft stijgen is dat de consument wil, wat de zakelijke rijder al veel langer heeft, namelijk zorgeloos auto rijden voor een vast bedrag per maand.”

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: VNA