Fastned krijgt van Duitsland 4,1 miljoen voor bouw snellaadstations

woensdag 13 september, 2017

Fastned heeft vandaag een subsidie van 4,1 miljoen euro toegewezen gekregen van staatssecretaris Rainer Bomba van het Duitse Ministerie van Vervoer en Digitale Infrastructuur. Het gaat daarmee 25 snellaadstations met meerdere laders door heel Duitsland plaatsen.

De stations zullen worden uitgerust met de nieuwste snelladers die het mogelijk maken om in 20 minuten meer dan 250 km aan range bij te laden. Fastned verwacht begin volgend jaar het eerste station gereed te hebben.

Het Duitse subsidieprogramma beoogt het kip en het ei probleem op te lossen, namelijk dat mensen terughoudend zijn met de aanschaf van een elektrische auto als er geen laadinfrastructuur is en andersom dat beleggers afwachtend zijn om te investeren in laadinfrastructuur als er niet voldoende elektrische auto’s zijn. In enkele jaren moeten bedrijven nu 300 miljoen euro investeren in snelle laadinfrastructuur, denkt het ministerie.

Volgens Michiel Langezaal, CEO van Fastned, brengt het programma het break-even point dichterbij en maakt het voor investeerders aantrekkelijk om te blijven investeren in deze groene infrastructuur. “In de komende jaren zullen er miljarden euro’s geïnvesteerd moeten worden om voldoende capaciteit te realiseren voor het snel groeiende aantal elektrische auto’s op de Europese wegen. Duitsland staat centraal in onze ambitie voor de bouw van een Europees snellaadnetwerk. Deze subsidie helpt ons dan ook om de uitrol van stations in het centrum van Europa te accelereren.”

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Fastned