LeasePlan gaat ‘connected’ met TomTom Telematics

vrijdag 20 oktober, 2017

LeasePlan en TomTom Telematics gaan samenwerken waarbij de leasemaatschappij de cloud-gebaseerde technologie van TomTom beschikbaar stelt aan haar zakelijke klanten. De samenwerking is onderdeel in de nieuwe strategie van LeasePlan voor het leveren van ‘Any car, Anytime, Anywhere’.

De campagnefilm van LeasePlan voor de nieuwe strategie ‘Any car, Anytime, Anywhere’. TomTom is de telematicapartner

Volgens de overeenkomst zullen klanten van LeasePlan de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van de cloud-gebaseerde fleetmanagement en connected car-oplossingen van TomTom Telematics, inclusief het fleetmanagementsysteem Webfleet. Het moet zakelijke fleet- en mobiliteitsmanagers ondersteunen bij het verbeteren van prestaties door het realtime verstrekken van cruciale wagenparkgegevens. Ook kunnen klanten terecht bij TomTom’s serviceplatform voor het optimaliseren van voertuigonderhoud en contractbeheer.

Volgens CEO Tex Gunning brengt de samenwerking LeasePlan naar ‘een digitale wereld’, nodig om de maandag gelanceerde strategie Any car, Anytime, Anywhere’ te verwezenlijken. “Vanaf nu zullen we in staat zijn om onze klanten te voorzien van realtime gegevens op het gebied van belangrijke wagenparkbeheermetingen, zoals de eisen van periodiek wagenonderhoud en kooldioxide-emissies. Dit is voor ons de toekomst van mobiliteit.”

De samenwerking past ook mooi binnen de strategie van TomTom Telematics, benadrukt managing director Thomas Schmidt. De focus van TomTom ligt op verbreding van het portfolio. “Voertuigen zullen meer en meer verbonden zijn met back-end diensten, waardoor we in staat zijn om allerlei nieuwe diensten te creëren voor grote fleet service providers, zoals voertuigonderhoud en onderhoudsmeldingen voor leasebedrijven.”

Categorie: Telematica
Labels: LeasePlan, TomTom Telematics