‘Roudle’ en ‘Social Charging’ winnaars Smart Mobility Challenge

donderdag 11 december, 2014

De applicaties ‘Roudle’ en ‘Social Charging’ hebben gisteren de Smart Mobility Challenge 2014 gewonnen. Daarmee slepen de ontwikkelaars Brentjens GEO-ICT en Blue Max elk 50.000 euro in de wacht voor doorontwikkeling van hun toepassingen.

Social Charging is een locatie gebaseerd sociaal netwerk voor elektrische autogebruikers waarmee zij op afstand contact met elkaar kunnen hebben over oplaadpunten

Roudle is een locatieplanner die de meest duurzame plaats berekent om samen te komen met een groep mensen, bijvoorbeeld voor vergaderingen met relaties uit verschillende delen van het land.

Social Charging grijpt in op de sociale verantwoordelijkheid van de gebruikers van openbare laadpalen. Het helpt om andere e-rijders te benaderen met het verzoek om laadpalen vrij te maken van opgeladen voertuigen.

De Smart Mobility Challenge 2014 is een initiatief van de Economic Board Utrecht. Appbouwers en ICT bedrijven werden uitgedaagd om met behulp van het Smart Mobility Platform Utrecht nieuwe digitale mobiliteitsdiensten te ontwikkelen. Vijftien voorstellen werden ingediend. Na een pitch voor de vakjury werden de vijf beste concepten voorgelegd aan een publieksjury en een prominentenjury.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Roudle, Social Charging