Jaguar F-PACE World Car of the Year

donderdag 13 april, 2017 Photo

De performance SUV Jaguar F-PACE heeft gisteren een dubbele overwinning behaald bij de 2017 World Car Awards in New York. Het won de ‘World Car of the Year’ award en de titel ‘World Car Design of the Year’.

Als overall-winnaar versloeg de F-PACE dit jaar de Audi Q5 en de Volkswagen Tiguan in de finale. In de finale van de World Car Design of the Year Award hield Jaguars performance SUV de Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet en de Toyota C-HR achter zich.

De F-PACE is inmiddels Jaguars bestverkopende model ooit. Het is voor het eerst dat Jaguar als winnaar uit de bus komt bij de World Car Awards. De Jaguar XE behoorde in 2016 tot de finalisten van de World Car Design of the Year Award.

Het ‘kleine’ Jaguar behoort momenteel tot het snelst groeiende automerken van Europa. Ook in Nederland gaan de verkopen crescendo: In de eerste drie maanden van dit jaar werden er 507 nieuwe Jaguars verkocht – een stijging van 84% vergeleken met dezelfde periode in 2016. Daarvan komen er 200 op het conto van de F-PACE. De compacte Jaguar XE blijft met 161 afleveringen sterk scoren (2016: 181). In het eerste kwartaal had het merk Jaguar in Nederland een marktaandeel van 0,42% tegen 0,28% in 2016.

Wat betreft ‘zustermerk’ Land Rover, die liet een verkoopplus zien van 2% in de eerste drie maanden van 2017. In totaal werden er 690 auto’s afgeleverd (januari-maart 2016: 678). De Range Rover Evoque is het bestverkochte model, op de voet gevolgd door de Land Rover Discovery Sport. Land Rover verwacht een extra impuls in de cijfers door de nieuwe Land Rover Discovery die vanaf 20 april in de showroom staat. Ook de nieuwe Range Rover Velar, gisteren officeel gelanceerd in New York, moet een duit in het zakje gaan doen. Land Rover positioneert de nieuwe Velar tussen de Range Rover Evoque en Range Rover Sport in.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Jaguar F-PACE, Jaguar Land Rover