Nieuwe Mazda CX-5 nu in de showroom

dinsdag 13 juni, 2017 Photo

Meerdere Mazda modellen blijken in hun categorie de meest waardevaste te zijn, volgens de ANWB. Zoals onlangs de Mazda CX-3 en eerder de CX-5. Die laatste is nu vers op de markt met een scherpe vanafprijs van 30.990 euro. Ook opmerkelijk: de auto komt gunstiger door de (nieuwe) praktijkverbruiktest dan de (verouderde) theoretische test.

TrendsinAutoleasing heeft nog niet met de nieuwe CX-5 kunnen rijden; dat staat binnenkort op de agenda. Wel waren we eind maart bij de presentatie van de auto voor fleetowners. Waar de nieuwe Mazda het vooral moet hebben van een goede total cost of ownership.

Bij de lancering hoort natuurlijk ook een scherpe aanbieding. Die is er op de SKYACTIV-G 165 2WD: deze is als introductieaanbod in combinatie met de steeds meer gevraagde SKYACTIV-Drive automaat beschikbaar voor een meerprijs van € 1.000,- ten opzichte van de versie met handgeschakelde zesversnellingsbak.

Nieuw is de 2.5 SKYACTIV-G1+, met onder meer 194 pk, cilinderuitschakeling (!) en head-up kleurendisplay met projectie in de voorruit, het topmodel van de serie, die vanaf nu te bestellen is voor 50.290,- euro en vanaf begin september in Nederland leverbaar zal zijn.

De nieuwe Mazda CX-5 bouwt voort op het succesverhaal van de voorganger waar er 1,5 miljoen van verkocht werden. Het nieuwe model is verfijnd wat betreft design en de zogenaamde SKYACTIV-technologieën. Hij moet vooral ook meer rijplezier bieden; de eenheid tussen auto en bestuurder, in Japans het Jinba Ittai-gevoel, stond centraal bij de ontwikkeling. Er is vooral veel aandacht besteed aan het beperken van geluiden en trillingen in het interieur. De inzittenden hebben veel minder last van laagfrequent weggeluid en hoogfrequent wind- en bandengeluid in de nieuwe CX-5, zodat ze in het stille interieur ontspannen met elkaar kunnen praten. Dankzij G-Vectoring Control (GVC), de eerste van Mazda’s SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-technologieën, moet de nieuwe CX-5 comfortabeler, verfijnder en responsiever dan ooit zijn.

Voor de nieuwe Mazda CX-5 kan worden gekozen uit drie motoren: de 2.2 SKYACTIV-D turbodiesel en de direct ingespoten benzinemotoren 2.0 SKYACTIV-G en 2.5 SKYACTIV-G1+. Die laatste is er alleen in combinatie met vierwielaandrijving. Ook wat betreft veiligheid zit het, op papier althans, goed. De auto is voorzien van een verbeterd en uitgebreid aanbod i-ACTIVSENSE-veiligheidssystemen. Bijvoorbeeld  dankzij een nieuwe frontcamera die samenwerkt met de microgolfradar van het oude systeem. Denk aan systemen als Radar Cruise Control, Smart City Brake, Traffic Sign Recognition en Adaptive LED Headlights.

Binnenkort een rij-impressie!

Categorie: Leasetoppers
Labels: Mazda, Mazda CX-5