De uitdagingen van de schadesector

Click to view map
When:
6 december 2018 @ 15:15 – 19:30
2018-12-06T15:15:00+01:00
2018-12-06T19:30:00+01:00
Where:
Fort Wierickerschans
Zuidzijde 132
2411 RX Bodegraven
Nederland
De uitdagingen van de schadesector @ Fort Wierickerschans | Bodegraven | Zuid-Holland | Nederland

Alle rampspoedverhalen ten spijt: de schadebedrijven hebben het drukker dan ooit. Tot zover het goede nieuws. De sector staat echter ook nog voor een aantal uitdagingen die om aandacht schreeuwen:

  • Het nijpende personeelstekort
  • De snelheid en hoeveelheid aan technologische veranderingen
  • Het stijgende aandeel van onderdelen ten koste van arbeid
  • De impact die ADAS-systemen op termijn op het schadevolume zullen hebben

Tijdens het event komen al deze onderwerpen in de meest brede zin aan bod en worden de problemen én verschillende oplossingen besproken door de volgende sprekers:

Lex Orie is CEO en co-founder van Openclaims. Hij ziet nog volop potentie in verhaalbare WA-schades en is ervan overtuigd dat de hele keten hiervan kan profiteren. Ook zal hij een lans breken voor een win-win situatie want dat is volgens hem de enige weg naar duurzaam schadeherstel. Ook komt hij met tips om tot kostenbesparingen te komen.

Engelbert Groothuis, eigenaar van Autoglas de Veluwe, en Ronald van der Schouw van Pilkington zullen dieper ingaan op het toenemende belang van kalibratie: wat betekent het voor de sector qua werkzaamheden en rendement?

Fred Slikker is managing director Solera Nederland. Hij zal zijn visie geven op de belangrijkste ontwikkelingen en wat die betekenen voor de stakeholders in de sector.

Willy Sprockel, consultant schadesector, zal ingaan op de toenemende informatiebehoefte bij schadebedrijven als gevolg van de snelle technologische veranderingen. Een ontwikkeling die volgens hem het bestaansrecht van de bedrijven kan ondermijnen.

Caspar Rutten, jurist met focus op mededinging. Staat de uitgifteroute van erkenningen, via de merkimporteur en zijn netwerk, niet haaks op de vrije concurrentie? Over deze thematiek bouwde Rutten in de loop der jaren een stevig dossier op.

Klik hier voor informatie en aanmelden