Elektrisch vervoer in stroomversnelling

Click to view map
When:
20 juni 2017 @ 15:30 – 19:00
2017-06-20T15:30:00+02:00
2017-06-20T19:00:00+02:00
Where:
Fort Wierickerschans
Weijpoort 4
2415 BV Nieuwerbrug aan den Rijn
Nederland

Wie anno 2017 de transitie naar elektrisch vervoer nog steeds afdoet als een hype staat inmiddels alleen. De wereldwijde miljardenbudgetten die de industrie uittrekt spreken geheel andere taal: EV ondergaat een stroomversnelling. De branche staan enorme veranderingen te wachten. Welke, dat belicht Automotive Insiders tijdens de bijeenkomst op 20 juni.

Waar geld is, is een weg. Bij elke modelintroductie groeit de actieradius van EV’s en daalt de prijs. Er is al een opvolger van lithium-ion in zicht: het stukken goedkopere en schonere zeezout. De talloze technische stappen, in combinatie met de enorme financiële middelen die fabrikanten inzetten, zullen onherroepelijk leiden tot het gewenste resultaat: betaalbaar, schoon en hoogwaardig personenvervoer, op basis van elektriciteit.

Hoogste tijd dus om, dichter bij huis, de balans op te maken. Automotive Insiders brengt vier experts bijeen, die de bezoekers in één middag volledig bijpraten.

Max Erich, sectoreconoom bij ING, schetst de impact van elektrificatie op de maakindustrie. Tal van Nederlandse toeleveranciers bedienen de automotive OEM’s. Wat staat deze onmisbare schakels in de productieketen te wachten?

Hans Groenhuijsen, directeur-eigenaar van bureau Advies in Automotive en Mobiliteit, plaatst de recente ontwikkelingen in breed perspectief. Carsharing, smart mobility, connectiviteit– stuk voor stuk zijn ze (in)direct te linken aan elektrisch rijden. Groenhuijsen schetst de raakvlakken en de dwarsverbanden.

Simon Smit is zero emission manager bij Renault Nederland, importeur van volledig elektrische auto’s. Welke uitdagingen brengt dat voor een importeurorganisatie met zich mee? En welke impact hebben EV’s op het distributienetwerk? Simon Smit praat u bij.

Anton Cornelissen is directeur van trainingsbureau Mens & Techniek. Voor de leden van Automotive Insiders schetst de effecten van elektrische en hybride auto’s op de monteur en zijn werkplaats. Aandrijfsystemen met hoge voltages vereisen strakke protocollen en sterke discipline. Hoe borg je nieuwe procedures, zonder dat je personeel inboet aan werkplezier?

V.l.n.r. Max Erich, Hans Groenhuijsen, Simon Smit & Anton Cornelissen

Klik hier voor meer informatie en inschrijven!