Fleet Event

Click to view map
When:
21 maart 2019 @ 10:30 – 19:00
2019-03-21T10:30:00+01:00
2019-03-21T19:00:00+01:00
Where:
Van der Valk Houten
Hoofdveste 25 Houten

Hoe ver bent u met de energietransitie van uw mobiliteit?

De energietransitie in ’s lands wagenpark is volop gaande, wat de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Niet alleen overtreft de vraag naar vol-elektrische auto’s het aanbod, de verwachtingen van deze BEV’s blijken in de praktijk nogal eens af te wijken van de theorie. En daar komen ‘laadproblemen’ nog eens bij…. Wordt er misschien niet teveel ingezet op vol-elektrisch?

Volgens onderzoek van KPMG zullen er straks in 2040 de diverse soorten aandrijving naast elkaar bestaan, in een redelijk gelijke verdeling. Dus naast batterij-elektrische auto’s, ook hybrides, brandstofcelauto’s en auto’s met een interne verbrandingsmotor. Wat betekent dit allemaal voor uw wagenparkbeleid? Zit u wel op het juiste spoor?

Wij nodigen u daarom uit mee te praten over dit thema op het Fleet Event van donderdag 21 maart, wederom in Hotel van der Valk Houten. Bent u verantwoordelijk voor een wagenpark? Dan kunt u zich nu aanmelden via deze link.

  Programma 21 maart
Bijeenkomst “Fleet Ladies”

Zaal: Melbourne 2
11.00 uur

Van ov-plek naar werkplek
Niets zo lastig als de first en last mile van de woon-werk reis met het openbaar vervoer.
Hoe kan je als werkgever je kantoor met het ov beter bereikbaar maken, en hoeveel mensen willen dat gebruiken? Een vouwfiets meenemen in de trein, pendelbusjes, het blijft wat armoedig.
Mooiere oplossing, zoals OV-fiets, scooters en taxi zijn duur. Als meer ov gebruik winst oplevert (lagere kosten, uitstoot, parkeerplaatsen etc.) dan kan het ook anders!
Introduceer een ov-regeling, waarbij je de first en last mile riant beloond en alle kosten van ov als werkgever neemt. Dan gaan mensen dingen doen die je als werkgever niet op voorhand kan verzinnen, op hardloopschoenen de trein in, lift regelen vanaf station,…

In deze sessie willen we de (on)mogelijkheden van de last mile schetsen.
We zoemen in op een aantal werkgevers die mooie voorbeelden laten zien, en wat de effecten zijn.
Hoe kan je de keuze, creativiteit en flexibiliteit bieden aan werknemers zonder daar een organisatielast mee te creëren? We staan stil bij wat je aanvullend nodig hebt aan techniek en administratie om zo’n regeling eenvoudig te beheren. En wat je als organisatie in communicatie, cultuur en gedragsverandering moet doorlopen om tot succes te komen.

Gastsprekers: Margriet Kerstens en Martin van Overbeeke  – Mobiliteitsfabriek

Deze sessie wordt u aangeboden door StappIn.nl

12.00 uur
Ontvangst bezoekers (ook heren!) met netwerk-lunch
Plenaire – Zaal: Melbourne 1
12.55 uur

Welkom & opening Fleet Event 2019

Patrick van Tilburg – Directeur EXPOMotion

Plenaire – Zaal: Melbourne 1
13.15 – 13.50 uur

Welk probleem lossen we op en welk probleem creëren we?
Als je de media mag geloven zit de elektrische auto in een stroomversnelling. Maar is dat ook zo? Welke problemen lossen we op door auto’s te elektrisch te maken? En welke nieuwe uitdagingen ontstaan er?

Arjan de Putter laat zien dat elektrisch rijden meer is dan een motor vervangen en een batterij plaatsen. We zullen moeten leren denken in én-én in plaats van of-of. Én auto én fiets. Én batterijen én waterstof. Willen we echt stappen vooruit zetten en de wereld een beetje beter en schoner maken, dan moeten de dogma’s en vooroordelen aan de kant en ook nadelen worden gezien.

Spreker: Arjan de Putter – EV Coöperatie, E-xpeditie.nl en Waterstof Challenge

Parallelsessie – Zaal: Melbourne 2
Ronde 1 A: 14.00 tot 14.30 uur – Gevolgd door pauze
Ronde 2 A: 15.00 tot 15.30 uur – Gevolgd door pauze

De do’s en don’ts bij het inrichten van laadinfrastructuur
Nieuwe duurzame mobiliteitsregelingen verplichten medewerkers om elektrisch te gaan rijden. Hieruit ontstaan tal van praktische problemen. Hoeveel laadpunten moet ik faciliteren? Hoe kun je omgaan met netverzwaring om de laadcapaciteit te verhogen? Hoe ga je om met een laadpaal binnen een appartementencomplex? Op deze en andere vragen krijgt u inzicht in de mogelijkheden die u als fleetmanager heeft.

Spreker: Bas Bullens (Essent) laat op inspirerende wijze zien welke stappen je moet ondernemen bij het inrichten van de laadinfrastructuur bij medewerkers thuis én bij uw bedrijfspand. Waar liggen de risico’s en waar zitten voor u als fleetmanager de kansen?

Deze sessie wordt u aangeboden door Essent

Parallelsessie – Zaal: Sydney 1
Ronde 1 B: 14.00 tot 14.30 uur – Gevolgd door pauze
Ronde 2 B: 15.00 tot 15.30 uur – Gevolgd door pauze

Toekomst benzinemotor onder hoge druk
De ontwikkelingen in duurzame autotechnologie gaan hard. Elektrificatie is in ons land niet meer weg te denken en diesel verliest rap aan populariteit in de grote diesellanden. Maar hoe zit het eigenlijk met benzine? Wil de benzinemotor de komende jaren een substantiële rol blijven spelen in duurzame mobiliteit, dan zal deze veel efficiënter moeten worden. Is dat een haalbaar scenario? Volgens Mazda wel! Laat je verrassen en inspireren door Mazda’s eigenzinnige visie op de toekomstbestendigheid van benzine en andere brandstofsoorten de komende jaren.

Spreker: Jaap van der Velden –  Mazda Motor Nederland

Parallelsessie – Zaal: Sydney 2
Ronde 1 C: 14.00 tot 14.30 uur – Gevolgd door pauze
Ronde 2 C: 15.00 tot 15.30 uur – Gevolgd door pauze

“EV in cijfers”: Waar staan we vandaag en hoe nu verder?
Tijdens deze break-out sessie zal Rob Groenen de ontwikkeling schetsen van elektrisch vervoer vanuit een cijfermatig perspectief, maar kijkt hij ook vooruit in de tijd. Welke ontwikkelen kunnen elektrificatie versnellen? Wat hebben we de afgelopen jaren geleerd; welke barrières moeten we nog uit de weg ruimen zodat elektrisch rijden écht de nieuwe standaard wordt?

Spreker: Rob Groenen – Smartprofile

Parallelsessie – Zaal: Sydney 3
Ronde 1 D: 14.00 tot 14.30 uur – Gevolgd door pauze
Ronde 2 D: 15.00 tot 15.30 uur – Gevolgd door pauze

100% EV? Begin tijdig en met een plan!
Elektrische auto’s zijn inmiddels steeds meer regel dan uitzondering. Om een aantal redenen. De actieradius is steeds meer toereikend, het aanbod wordt steeds breder en niet te vergeten de fiscale stimulering helpt natuurlijk ook. Zeker voor organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.
Gelijktijdig staan organisaties ook voor een aantal “uitdagingen”. Welke aanpassingen zijn wenselijk in onze huidige leaseregeling? Krijgen we de laadinfrastructuur tijdig uitgebreid en opgeschaald? Hoe krijgen we grip op de kosten van laden? Hoe gaan we om met levertijden die oplopen tot een jaar?

Voor al deze aspecten bestaan er antwoorden, keuzes en oplossingen. Laat u bijpraten en inspireren, zodat u tijdig en planmatig kunt opschalen naar 100%EV.

Spreker: Arie Brundel geeft u in deze sessie concrete en praktische informatie om effectief met de EV transitie aan de slag te gaan!

Deze sessie wordt u aangeboden door Fleet support

Plenaire – Zaal: Melbourne 1
16.05 tot 17.00 uur

Hoe kan je een zakelijke vloot per kilometer inkopen met een MaaS dienst?
Met MaaS (Mobility as a Service) wordt de scheidslijn tussen een trein, een publieke deelauto en een leaseauto steeds kleiner. Als een reiziger voor elke reis de beste oplossing mag kiezen, zowel zakelijk als privé wat doet dan met de vloot en de kosten. De eerste aanbesteding waarin de zakelijke vloot geheel wordt afgestoten en waar alleen nog maar kilometers worden ingekocht is een feit. Er wordt één leverancier gecontracteerd voor OV, voor de pool van deelfietsen en deelauto’s. Daarmee worden de kilometers vijf jaar lang tegen een vooraf vastgelegde prijs afgerekend ongeacht de vervoerwijze. Dit ‘PxQ model’ biedt veel mogelijkheden, maar vergt ook een fundamenteel andere verhouding tussen leverancier en afnemer.

In deze sessie schets Martin van Overbeeke (Mobiliteitsfabriek) wat de toekomst belooft en wat u nu al kunt doen.

Deze sessie wordt u aangeboden door StappIn.nl

17.00 tot 19.00 uur
Fleet Lounge (Netwerk-borrel)

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Mis dit kennis- en netwerkevenement niet en meld u nu gratis aan via onderstaande button, maar wees er snel bij er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar!