Fleetmanagement event 2015

Click to view map
When:
27 mei 2015 all-day
2015-05-27T00:00:00+02:00
2015-05-28T00:00:00+02:00
Where:
NBC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein
Nederland

Big data grote trend op Fleetmanagement event

Data wordt steeds belangrijker voor fleetowners. Hoe kunt u slimmer omgaan met alle fleet- en mobiliteitsdata? Hoe krijgt u inzicht hierin? Wie is eigenaar van deze data? Kortom big data krijgt een steeds belangrijkere rol bij wagenparkbeheerders. Juist daarom wordt hier op ingegaan tijdens het Fleetmanagement event op woensdag 27 mei in het NBC in Nieuwegein.

De toegankelijkheid van data speelt een belangrijke rol bij het sturen en vormgeven van een fleet-en mobiliteitsbeleid. Door big data is mobiliteit op maat mogelijk. Tijdens het inhoudelijke programma van het Fleetmanagement event zijn verschillende lezingen bij te wonen  waarbij big data centraal staat.

Ook Mobiliteitsbudgetten centraal

Naast big data staan ook “Mobiliteitsbudgetten” centraal. Al jarenlang wordt er in het bedrijfsleven gesproken over het mobiliteitsbudget, maar bedrijven die dit werkelijk invoeren zijn op één hand te tellen. Is het invoeren van een mobiliteitsbudget nou echt zo complex? En hoe zorgt u er voor dat een mobiliteitsbudget succesvol wordt?

Tijd om meer inzicht en antwoorden te krijgen over mobiliteitsbudgetten. Over dit thema worden verschillende sessies gegeven tijdens het break-outprogramma op het event.

Het break-outprogramma

Het volledige break-outprogramma is bekend gemaakt door de organisatie en is hier terug te vinden. Daar vindt u ook alle achtergronden van de lezingen en sprekers.

Wilt u een overzicht van het gehele programma? Klik hier.

Talkshow in het ochtendprogramma

“Van bezit naar gebruik” – Hoe de zelfrijdende auto mobiliteit gaat veranderen

‘Van bezit naar gebruik’ is een brede maatschappelijk trend. U zoekt een boormachine, binnen, no-time vindt u met een app een buurman die hem graag aan u uitleent. Ook binnen de mobiliteitsbranche is deze trend niet te stoppen. Ontwikkelingen als Uber en ‘Generation Y’ die naar het zich laat aanzien veel minder waarde hecht aan autobezit.

Maar hoe vertaalt deze ontwikkeling zich nu naar uw organisatie? Mobiliteitsbudgetten, een veel breder aanbod van vervoersalternatieven, privé-lease, allemaal ontwikkelingen waar uw medewerker vroeg of laat om gaat vragen.

Deze talkshow geeft u inzicht in de ontwikkelingen op de korte en langere termijn. Onder leiding van de presentatoren van de BNR Nationale Autoshow geven aansprekende gasten hun visie op dit thema.

Uw tafelgasten

Tijdens deze talkshow schuiven de volgende gasten aan tafel en voeren een discussie over het schema “Van bezit naar gebruik”:

 • René Seyger, partner, Roland Berger Strategy Consultants
 • Patrick Vierveijzer, commercieel directeur, LeasePlan Nederland

De talkshow staat onder leiding van de dagvoorzitters Wouter Karssen en Meindert Schut.

 

Mobiliteitsmanager van het jaar Award

Wie wordt de Mobiliteitsmanager van 2015? De finalisten van de award zijn bekend en stellen we graag kort aan u voor:

Jeroen Goossen

Jeroen Goossen is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van visie, strategie en beleid binnen de portefeuille mobiliteit bij USG People. Met een wagenpark van 1.600 voertuigen, waarvan 85 bedrijfsauto’s heeft USG de afgelopen jaren verschillende initiatieven ondernomen om de autokosten te verlagen. Dit heeft geresulteerd in een structurele verlaging van de kosten van 7% per auto.

Daan Bieleveld

Daan Bieleveld is global mobility manager bij DSM. Hij is verantwoordelijk voor een wereldwijd wagenpark met ca. 1500 company cars. DSM zette de afgelopen jaren met het mobiliteitsbeleid vol in op het optimaliseren van de balans tussen people, planet & profit.

Marc Florie

Marc Florie is als lease coördinator bij Heijmans verantwoordelijk voor ruim 3.300 voertuigen. De belangrijkste uitdaging voor de komende jaren is het verder terugdringen van de CO2 uitstoot.

Om 13:35 uur wordt op het hoofdpodium de award uitgereikt onder leiding van de presentatoren van de BNR Nationale Autoshow.

Hét Nationale EV debat

Tijdens het Fleetmanagement event op woensdag 27 mei 2015 staat de eerste editie van ‘Hét Nationale EV debat’ op de agenda. Aansprekende debaters gaan tijdens dit debat met elkaar in discussie over stellingen waarbij elektrisch vervoer centraal staat.

Geen enkel ander thema heeft de laatste jaren zoveel invloed op de sector gehad als Elektrisch Vervoer. Denk alleen maar aan het steeds maar veranderende fiscaalregime. Als gevolg daarvan kozen uw medewerkers massaal voor met name Plug-in Hybrides. De kans dat uw mobiliteitsbeleid hier niet op was ingericht, is aanwezig. Of u heeft enorme meerkosten door foutief gebruik of simpelweg enorme afwijkingen van het normverbruik. Vraagstukken rondom infrastructuur.

Kortom, hoog tijd voor een nationaal debat. Onder leiding van de presentatoren van de BNR Nationale Autoshow belooft dit debat een spektakel te worden. U wordt uitgenodigd een zeer actieve bijdrage te leveren, door te reageren op verschillende debaters met ieder een eigenzinnige mening en andere achtergrond.

Uw tafelgasten

Tijdens dit debat schuiven de volgende gasten aan tafel:

 • Bert Klerk, voorzitter bij Formule E-Team
 • Jack Knol, director facilities bij Capgemini
 • Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur & Milieu
 • Martin Huisman, voorzitter bij Vereniging Auto van de Zaak
 • Patrick Langevoort, innovation & product manager bij Allego
 • Renate Hemerik, directeur van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA)

De talkshow staat onder leiding van de dagvoorzitters

Stellingen

Bovenstaande gasten gaan in discussie over de volgende stellingen:

 • De kosten voor laden worden vaak vergeten en zijn in het (semi-)publieke domein absurd
 • Een laadplek is geen parkeerplek, vol is weg!
 • De subsidies voor PHEV zouden niet gegeven moeten worden op de aanschaf, maar op het gebruik
 • De handhaving van PHEV beleid is voor de fleetmanager onmogelijk
 • Medewerkers zijn ook met niet-financiële prikkels te beïnvloeden

 

Workshops

De workshops op het Fleetmanagement zijn uitsluitende op voorregistratie te bezoeken. Heeft u zich aangemeld voor deelname aan het event? Dan ontvangt u ongeveer 3 weken voor het event een uitnodiging om uw keuze te maken.

Klik hier voor de workshops

Natuur & Milieu en het Ministerie van I&M presenteren Cleaner Car Contracts

Wilt u graag meer weten over het Nederlandse en Europese beleid nu en in de toekomst omtrent duurzame mobiliteit en wat dit gaat betekenen voor uw bedrijf dan is deze sessie geschikt voor u!

Staatssecretaris Mansveld van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is uitgenodigd om te spreken over het Nederlandse beleid voor duurzame mobiliteit en specifiek over de CO2 normen voor auto’s en de nieuwe testcyclus die door Europa wordt vastgesteld. Leer hoe Nederland en Europa streven naar lagere brandstofkosten en schonere mobiliteit en welke invloed dat kan hebben op uw bedrijf.

Ook zal Natuur & Milieu samen met het Ministerie de koploperscoalitie Cleaner Car Contracts officieel presenteren . Wilt u invloed hebben op beleid en kosten besparen met een snellere introductie van zuiniger auto’s, neem dan deel aan Cleaner Car Contracts – de koplopercoalitie van bedrijven en leasemaatschappijen voor een zuiniger wagenpark in Europa en Nederland.

Start-up & Innovatie plein op het Fleetmanagement event 2015

Het Start-up & Innovatie plein is een nieuw platform dat zowel gevestigde partijen met innovatieve oplossingen als start-ups de gelegenheid geeft om zich te presenteren aan de markt.

U komt op het Start-up & Innovatie plein organisaties tegen met innovatieve oplossingen én organisaties jonger dan 3 jaar die hun mobiliteitsdiensten presenteren aan de Nederlandse fleetmanager en/of mobiliteitsmanager.

Deelnemende partners

 • Cloud your Car / The Funnel Factory
 • Aleggo
 • Eneco

Mobility Innovatie Award

Op het Start-up & Innovatie plein kunt u als bezoeker een stem uitbrengen op de partij die u het meeste verrast. De organisatie die de meeste stemmen heeft ontvangen van de deelnemers van het Fleetmanagement event, gaat aan het einde van de dag naar huis met de Mobility Innovatie Award.