Milieubewustzijn chauffeurs groeit, maar in uitvoering schort het

donderdag 2 juli, 2020

Steeds meer berijders zijn bewust bezig met het verlagen van de CO2-uitstoot – ten opzichte van 2018 maar liefst twee keer zoveel (24 versus 48%). Ook bij werkgevers staat het inmiddels bij een derde ‘top of mind’. Dat is goed nieuws, maar in ‘uitvoering’ schort het nog wel eens, blijkt uit nieuw onderzoek van Verizon Connect.

Verizon Connect heeft samen met onderzoeksbureau Team Vier 500 Nederlandse en 100 Vlaamse bedrijfswagenbestuurders, eigenaren en directeuren ondervraagd over hun rijgedrag, het gebruik van de bestelwagen en over het managen van een wagenpark. Hieruit blijkt dat de bestuurders er nogal eens inefficiënt en ongewenst rijgedrag op nahouden. Zo rijden ze weleens te hard, trappen laat en daardoor hard op de rem of trekken snel op bij stoplichten. Volgens Verizon Connect zijn deze gewoontes vrij makkelijk af te leren wanneer de bestuurders inzicht hebben in hun eigen rijgedrag en coaching krijgen. Het goede nieuws daarbij uit dit onderzoek: werknemers staan hier ook echt voor open!

In het e-book dat Verizon rondom dit onderzoek heeft opgesteld, gaat het voertuig telematicabedrijf dieper in op de cijfers. De lezer krijgt inzicht in het gedrag dat de ondervraagde chauffeurs vertonen, er wordt advies gegeven over hoe men ongewenst rijgedrag en ongeoorloofd gebruik van de bestelwagen of tankpas terug kan dringen en daarmee de brandstofkosten en CO2-uitstoot omlaag kan brengen. Tot slot gaat het in op hoe een fleetmanagementsysteem daarbij kan helpen en zijn er concrete tips over het introduceren van een dergelijke oplossing binnen de eigen organisatie.

Vraag hier het e-book gratis aan!

Categorie: Telematica
Labels: Verizon Connect