Sortimo komt met overzicht elektrische bestelauto’s

woensdag 1 september, 2021

Streetscooter was de eerste die op de markt kwam met een elektrisch voertuig in het bedrijfswagensegment. Inmiddels zijn bijna alle bedrijfswagenfabrikanten met elektrische bedrijfswagens op de markt te vinden. Bedrijfswageninrichter Sortimo heeft een overzicht gepubliceerd van alle beschikbare elektrische bestelauto’s, inclusief specificaties.

Elektrificering lijkt het sleutelwoord om straks nog de stad in te kunnen, schreef eerder directeur Ruud de Hoop van Sortimo. Dan gaat gewicht nóg meer een rol spelen, nu ook in verband met de actieradius. Maar wellicht gaat een bedrijf helemaal niet meer met losse bestelwagens de stad in en zorgt het voor een hub en elektrisch ondersteunde transportfietsen. Daar speelt Sortimo ook op in met de sContainer, een afsluitbare tijdelijke opslag op een werklocatie. De containers zijn vrij in te richten met een Sortimo inrichting en vanwege het europallet eenvoudig te verplaatsen met een palletwagen, heftruck of kraan. De sContainer kan overal staan waar nodig. Je kunt hem bijvullen of met alles er in laten brengen. Als al je spullen al op het werk liggen, hoef je niet meer met je eigen bestelauto die binnenstad in, aldus Sortimo.

Sortimo heeft zelf overigens ook een stap in de toekomst gezet en een elektrisch laadstation gebouwd op het Sortimo Innovation Park in Zusmarshausen (SIZ). Het is het grootste laadstation van Duitsland en één van de grootste van Europa. Afgelopen zomer is het geopend.

Binnenkort een uitgebreid interview met Sortimo!

Download hier het overzicht of klik op de afbeelding

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Sortimo