Cijfers elektrisch vervoer 2022: winst PHEV

donderdag 24 februari, 2022

RVO maakt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maandelijks een overzicht van de aantallen elektrische voertuigen en laadpunten in Nederland. De cijfers over januari 2022 laten duidelijk de winst van de PHEV zien ten opzichte van de BEV.

Link&Co is de best verkochte plug-in hybride van januari 2022, blijkt uit de cijfers. Met 362 verkopen bleef het de volledig elektrische (BEV) Volvo XC 40 (250 verkopen) en de XC60 plug-in (247) voor. Op vier en vijf staan respectievelijk de Ford Kuga (plug-in) en Mini Cooper SE (BEV).

Nederland staat internationaal gezien in het rijtje van 4 Europese landen waar vorig jaar minstens 25% van de nieuw verkochte auto’s elektrisch was. De andere 3 landen waren Noorwegen, IJsland en Zweden. Hoe het verhogen van de bijtelling dit jaar uitpakt, moet nog worden bezien. Januari zag er in ieder geval minder rooskleurig uit wat betreft de verkoop van elektrische auto’s, mede door de verhoging van de bijtelling naar 16 procent en het verlagen van de ‘bijtellinscap’ naar 35.000 euro.

Op het gebied van laadinfrastructuur is er echter geen ander land met dezelfde dichtheid aan laadpunten als Nederland.

Kijk hieronder de infographics van RVO

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: RVO