VNA autoleasemarkt in cijfers 2021

dinsdag 26 april, 2022

VNA heeft haar nieuwe ‘autoleasemarkt in cijfers’ uitgebracht met de getallen over het coronajaar 2021. Het aantal zakelijk geleaste personenauto’s steeg in 2021 met 3,7% tot 751.700. Er werd iets minder thuisgewerkt en meer gereisd. Ook het aantal bestelwagens in de lease groeide.

Klik om te downloaden

Het leasepark bestelwagens nam over heel 2021 zelfs met 8,1% toe tot 222.600. De groeiende economie en stijgende vraag naar thuisbezorging stimuleerde de vraag naar bestelwagens, aldus VNA. Ook private lease groeide het afgelopen jaar. Corona zorgde echter wel voor verstoringen in productie van auto’s, waardoor de groei wat afvlakte ten opzichte van eerdere jaren. Over heel 2021 was nog altijd sprake van een plus van 7,8% tot 231.000. Dit alles bracht de totale groei van de Nederlandse leasevloot (personenauto’s en bestelwagens) in 2021 op 5,2% tot 1,205 miljoen auto’s.

Op deze pagina vindt u de infographics van ‘Autoleasemarkt in cijfers 2021’ van VNA. Download hier de uitgebreide toelichting op de cijfers. Belangrijke ontwikkelingen die in Autoleasemarkt in cijfers 2021 worden besproken zijn onder meer:

  • De groei van het leasepark in 2021 en de verschuiving in aandelen van segmenten – meer private lease en meer financiële lease.
  • De verdere vergroening van het park – bijna 1 op 4 zakelijke leaseauto’s is nu voorzien van een stekker.
  • De trend naar zekerheid in contracten – langere looptijden, stabiele (theoretische) kilometrages en omvangrijke leasepakketten.
  • De toename in herinzet van auto’s en occasionlease – tekorten op de nieuwmarkt leiden tot langer gebruik van voertuigen.
  • De groene instroom – steeds meer elektrische en hybride modellen in de top 10 leaseregistraties en een toename van elektrische leasefietsen.
  • De leasesector als aantrekkelijke werkgever – Stabiliteit in aantallen werknemers ondanks uitdagende tijden en een relatief jong werknemersbestand.
  • Het belang van de leasesector voor Nederland – groot aandeel in Nederlands wagenpark.
Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: VNA