Personeel winnen voor een blackbox (GPS Tracking)

woensdag 15 februari, 2017

Accepteren bestuurders een kastje in de auto, ofwel GPS voertuigtracking? Het is een zorg onder ondernemers en wagenparkbeheerders. Terwijl juist het systeem het leven van bestuurders gemakkelijker moet maken.

fleetmatics_gpsBij Fleetmatics, specialist op het gebied van fleetmanagementsystemen en GPS voertuigtracking, krijgen ze bijna dagelijks te maken met dergelijke ‘zorgen’. Al eerder kwam men met een e-book met heldere uitleg en ‘veel gestelde vragen’. Het moet de vooroordelen rond GPS Tracking wegnemen – het bekende ‘Big Brother’ effect.

Dat laatste ligt ver van de waarheid af, benadrukt Jan Willem Doornbos van Fleetmatics. GPS voertuigtracking heeft juist het potentieel om het leven van bestuurders veel gemakkelijker te maken – en ze te helpen om slechte rijgewoonten te verminderen, die de veiligheid van het wagenpark in gevaar kunnen brengen. Bovendien vermindert daardoor lastig papierwerk.

Door het gebruik van GPS voertuigtracking profiteren bestuurders van het volgende:

Verbeterde veiligheid

Een GPS-systeem maakt het voor wagenparkbeheerders mogelijk onderhoudswaarschuwingen in te stellen op basis van tijd of aantal kilometers. Dit garandeert dat alle auto’s up-to-date zijn op het gebied van olie verversen, banden wisselen en ander routine-onderhoud, wat betekent dat bestuurders er zeker van kunnen zijn dat alle voertuigen in de best mogelijke staat verkeren.

Betere service

Door een GPS systeem kan de bestuurder een veel hoger niveau van klantenservice bieden. Niet alleen kunnen klanten op de hoogte worden gehouden over de precieze locatie en geschatte levertijd van een bestuurder, maar kunnen geautomatiseerde registratie van aankomsttijd, duur van de opdracht, etc. bij een klacht zorgen voor een snelle oplossing.

Besparingen

GPS voertuigtracking heeft het potentieel om bedrijven op een aantal manieren geld te besparen – van gereduceerde brandstofkosten tot aan lagere verzekeringspremies en hogere productiviteit. Al deze voordelen dragen bij aan meer financiële stabiliteit voor het bedrijf en zorgen daarnaast ook voor een verhoogde arbeidsveiligheid van de bestuurders. En wat belangrijker is, veel bedrijven zullen ervoor kiezen om deze besparingen door te geven aan de bestuurders in de vorm van bonussen op basis van goed rijgedrag – wat allemaal gemakkelijk kan worden gecontroleerd dankzij de GPS-tracking.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Fleetmatics, Verizon Connect