e-book stationair draaien verminderen

vrijdag 30 juni, 2017

Onderzoek van Fleetmatics wijst uit dat 68 procent van de berijders van bestelbussen de motor laat draaien als hij kort stilstaat, bijvoorbeeld voor een spoorwegovergang of tijdens het kort parkeren. Dit kan een bedrijf met 10 bestelbussen ruim 900 per jaar kosten.

Het ‘probleem’ stationair later draaien… het kan een bedrijf met 10 bussen zomaar 900 euro per maand kosten

Over dit probleem heeft Fleetmatics een e-book opgesteld. Met daarin heldere rekenvoorbeelden om het probleem te schetsen. Zoals:

Een voertuig acht minuten stationair laten draaien terwijl u een pakket aflevert lijkt niet zo erg lang. Maar als een bestelwagen negen pakketten per dag ophaalt en aflevert, betekent dat 72 minuten stationaire draaitijd per dag!

En als u een wagenpark van 10 voertuigen heeft? Dan gaat het om 12 uur per dag. Per maand – zeg 21 werkdagen – is dat 252 uur stationaire draaitijd!

Laten we aannemen dat een uur stationaire draaitijd gelijk staat aan 3,42 liter brandstof. Omgerekend naar de gemiddelde dieselprijs, dan hebben we het over € 907,17 per maand aan brandstof die alleen al aan stationair draaien wordt verspild!

Lees hier meer over het onderzoek en download hier het e-book

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Fleetmatics, Verizon Connect