VWE: fenomenale groei verkoop elektrische auto’s

donderdag 26 juli, 2018

In het eerste halfjaar van 2018 zijn er 142% meer elektrische auto’s verkocht dan in de eerste helft van 2017, meldt VWE vandaag in een persbericht. Het aandeel van volledig elektrische auto’s is in de totale nieuw verkopen gestegen van 1,1% in 2016 naar 3,1% in 2018.

Top 10 modellen elektrische auto’s

VWE spreekt van een fenomenale groei; nu al zijn er 8,4% meer elektrische auto’s verkocht dan in geheel 2017. Een reden voor deze groei is de komst van nieuwe aantrekkelijke modellen, zoals de nieuwe generatie van de Nissan Leaf, de Opel Ampera-e en zeer recent de Jaguar I-Pace. Daarnaast zijn volledig elektrische auto’s de enige nieuwe auto’s waar nog geprofiteerd kan worden van een verlaagd bijtellingspercentage.

De meest verkochte elektrische auto is dit jaar de Tesla Model S, net als vorig jaar. De nieuwe generatie van de Nissan Leaf heeft voor ervoor gezorgd dat deze flink is gestegen van de zevende naar de tweede plaats. Ook de, al langer bestaande, VW e-Golf doet het goed. Er zijn dit jaar al 350 exemplaren meer verkocht dan in geheel 2017.

173% meer plug-ins

Opvallend noemt VWE de groei in de verkopen van plug-in hybrides dit jaar, nadat de verkopen vorig jaar compleet instortte toen de fiscale gunsten verdwenen. In de eerste helft van dit jaar zijn er maar liefst 173% meer nieuwe plug-in hybrides verkocht dan in de eerste helft van 2017. Vooral met dank aan de nieuwe Volvo XC60. Er zijn dit jaar al 480 Volvo XC60 Twin Engines verkocht, waarmee dit model 28% van de totale plug-in verkoop voor zijn rekening neemt. Nu de verkoop niet langer meer wordt gestimuleerd door bijtellingsvoordeel, zijn argumenten als het groenere label, lagere verbruik en hoger vermogen steeds vaker de reden om voor een plug-in te kiezen, aldus VWE.

Categorie: Geen