Autoleasesector rendeert crescendo

donderdag 15 november, 2018

Volgens het jongste Leasemaatschappij Top-100 onderzoek van AUMACON zit er muziek in de winstgevendheid van deze sector. Reden: vrijwel alle componenten in de kostenstructuur van leaseauto’s leveren een positieve bijdrage.

Daarbij gaat het, volgens AUMACON, met name om inkoop, restwaarde, verzekering, brandstof en rente. Daarnaast hebben vrijwel alle leasemaatschappijen – veelal door de snelle populariteitsgroei van private lease – een groei van hun wagenpark gerealiseerd, waardoor de winstgevendheid een extra impuls krijgt.

Uit de nieuwste editie van de Top-100 blijkt bovendien dat bijna 73 procent van de markt in handen is van de top-10 spelers in de markt. ALD Automotive, op de zevende plek in de top-10, is de snelst groeiende leasemaatschappij dit jaar.

In AUMACONS top-100 is een en ander per leasemaatschappij inzichtelijk gemaakt. Van het aantal contracten tot de belangrijkste klanten, van leveranciers van de auto tot het aantal auto’s in de remarketing. Hier kunt u het lijvige boekwerk bestellen.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Aumacon, AUMACON Leasemaatschappijen top-100