Verizon Connect: vijf tips voor een groener wagenpark

donderdag 3 oktober, 2019

Vermindering van het brandstofverbruik hoeft niet te betekenen minder rondrijden, maar slimmer rijden en het rijgedrag verbeteren. Dat is feitelijk de kern van het betoog van de specialisten van Verizon Connect, die hieronder vijf eenvoudige tips geven om groener te worden door slimmer te rijden.

Een uitdijend wagenpark zorgt tegelijkertijd voor een groeiend milieuprobleem. Het is een waarheid waar we tegenwoordig niet meer omheen kunnen, schrijft voertuigtelematicabedrijf Verizon Connect. Een veilige manier om de ecologische voetafdruk te verminderen is om broeikasgassen te verminderen. Die worden berekend op basis van de CO2-uitstoot, het aantal uren dat een voertuig draait en het soort brandstof.

Maar vermindering van het brandstofverbruik hoeft dus niet te betekenen minder rondrijden, maar slimmer rijden en het rijgedrag verbeteren. “Dit heeft overigens niets te maken met het nauwlettend in de gaten houden van uw chauffeurs, maar juist om beter te worden in het belang van de veiligheid, het milieu en de resultaten van het bedrijf.”

Met track & trace kunnen doelstellingen worden bereikt, maar het moet niet worden gezien als wondermiddel, benadrukt men bij Verizon Connect. Het is een aanvulling op de beste praktijken en een milieuvriendelijke cultuur. “Het kan uw bondgenoot worden voor het uitbreiden van uw bedrijf en de bescherming van het milieu.” De afbeelding hieronder laat enkele eenvoudige tips zien om groener te worden door slimmer te rijden. Iedere eigenaar van een bedrijf en wagenparkbeheerder kan dit vanaf vandaag invoeren.

Klik hier voor de infographic over de aspecten van een goed wagenparkbeheer!

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Verizon Connect