Employability as a Service: van academy tot budgetcoach

maandag 13 januari, 2020

Hoe kom je in deze tijden van personeelskrapte aan goed personeel? Ook voor de specialisten van Consolid Automotive is dat best een uitdaging, moet Van den Berg toegeven. Maar tegelijkertijd biedt het ook kansen. Want juist een partij die werving & selectie projectmatig en professioneel aanpakt en de werknemers cq uitzendkrachten zoveel te bieden heeft, heeft een streepje voor in de markt.

Wat Consolid haar flexkrachten aanbiedt is niet alleen omvangrijk, maar ook bijzonder in de uitzendbranche, benadrukt Van den Berg. In de eerdergenoemde Consolid Academy worden jaarlijks zo’n 2000 mensen (bij)geschoold. De carrièrenavigator schetst de carrière-paden in de automotive – en dat zijn er nogal wat. Een perspectiefverklaring kan worden aangevraagd waarmee gemakkelijker een hypotheek kan worden afgesloten, er is een budgetcoach voor wie dat nodig heeft, overbruggingskredieten kunnen worden afgesloten ter financiering van opleidingen en er is de ‘employability as a service’.

Van den Berg: “Bij Consolid brengen we niet alleen vraag en aanbod samen, maar ook werk en privé met elkaar in balans. Met het inplannen van de roosters houden we echt rekening met hun wensen en/of andere verplichtingen. Dat komt ook de opdrachtgever ten goede, omdat mensen bij ons ‘gezien worden’ en goed op hun plek zitten. Wij bekijken de tijdelijke periode dat iemand bij ons werkt als een serieuze fase in je loopbaan. Daardoor blijven mensen langer, zijn ze gemotiveerder en melden ze zich minder snel ziek.”

Categorie: Geen
Labels: Autoreset, Consolid Automotive

Gerelateerd achtergrond-artikel