Fleet Complete treedt toe tot ADAS Alliantie

maandag 9 december, 2019

Fleet Complete maakt zojuist bekend dat het is toegetreden tot de ADAS Alliantie. Daarin ijveren 55 organisaties om de adoptie van ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) te versnellen. Eerder maakte het telematicabedrijf bekend zich volledig te richten op het verduurzamen van wagenparken en veilig rijgedrag.

Iedere organisatie binnen de Alliantie heeft een eigen uitvoeringsplan met concrete acties opgesteld. “Wij gaan wagenparkbeheerders informeren over de voordelen van rijhulpsystemen en hoe ze deze op de juiste manier kunnen inzetten om een veilige werkomgeving te creëren voor hun mobiele medewerkers”, zegt Natalie Gierveld, marketingmanager Europa van Fleet Complete. “Wij geloven dat rijhulpsystemen een grote bijdrage gaan leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid, maar we staan nog aan de basis. Bedrijven en gebruikers moeten goed geïnformeerd worden. Daar draagt deze alliantie proactief aan bij en daarom zijn we erg blij dat we mogen toetreden.”

Rijhulpsystemen zitten in steeds meer voertuigen, maar toch zijn ADAS nog bij 50% van de bestuurders onbekend. Dat terwijl deze systemen nu al kunnen bijdragen aan de verbetering van verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming op weg. De alliantie wil de (veilige) toepassing van ADAS versnellen (in drie jaar tijd moet het met minimaal met 20% zijn verhoogd) want hoe eerder ze op de weg zijn, hoe sneller veiligheidswinst verwacht kan worden. Die doelstelling is vastgelegd in het ADAS Convenant, dat is ondertekend door alle deelnemende organisaties (waaronder ook VNA).

Een aantal maanden geleden lanceerde Fleet Complete ADAS Vision, een digitale coach voor veilig en duurzaam rijgedrag. Gierveld: “Er is enorme interesse in deze oplossing en we merken ook dat er vanuit de markt echt behoefte is aan technologische hulp om te zorgen dat mobiele medewerkers veilig op de weg zitten. We kijken er enorm naar uit om samen met andere partijen het verschil te gaan maken en te zorgen dat rijhulpsystemen door meer bedrijven, op de juiste manier, gebruikt gaan worden. We willen tenslotte allemaal ’s avonds weer veilig thuiskomen.”

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel