Autodeelplatform WeGo opent vestiging in Duitsland

donderdag 5 maart, 2020

Autodeelplatform WeGo opent een kantoor in het Duitse Kaiserslautern, centraal gelegen tussen Nordrhein-Westfalen, Frankfurt en Bayern, meldt het bedrijf vandaag. Volgens CEO Peter de Jong heeft de Duitse markt veel potentie.

WeGo heeft inmiddels meer dan 1500 auto’s rondrijden waarop de autodeeloplossing van het bedrijf is geïnstalleerd. Met de vestiging in Duitsland zet WeGo de stap voor een eerste kantoor in het buitenland. CEO Peter de Jong: “De Duitse markt heeft voor ons veel potentie en lijkt in veel opzichten op de Nederlandse markt. Significant verschil is dat het vaak om grotere aantallen auto’s gaat in Duitsland: in Nederland is het normaal om tussen de tien á twintig wagens bij een bedrijf te hebben, in Duitsland is 300 auto’s voor de deur geen uitzondering.”

Willem Schonewille gaat net bedrijf in Duitsland leiden. Volgens hem is er bewust gekozen voor een Duitse vestiging om klanten een aanspreekpunt in de eigen taal te geven. Op 19 en 19 maart is WeGo ook vertegenwoordigd op het Duitse Flotte in de Messe Düsseldorf, speciaal in het leven geroepen voor fabrikanten, importeurs, leasemaatschappijen en dienstverleners. Schonewille: “We hopen daar in contact te komen met enkele partners waar wij op zeer korte termijn een samenwerking mee aan kunnen gaan. We hebben alle vertrouwen in succes op een Duitse markt!”

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel