MyWheels meldt flinke stijging deelritten

dinsdag 12 mei, 2020

Het aantal ritten op het autodeelplatform MyWheels is sinds de coronamaatregelen met 60% gestegen meldt het bedrijf vandaag. Het zijn vooral mensen die het openbaar vervoer mijden, vanwege de verminderde ov-capaciteit of dat men zich er niet veilig voelt.

Ook het aandeel nieuwe klanten dat een rit maakt is aanmerkelijk hoger dan gebruikelijk, namelijk 41% van het totaal. Deels heeft het wellicht ook te maken met de prijsverlaging die MyWheels doorvoerde meteen na de maatregelen van 15 maart (tijdelijk tot 11 mei). Niet alleen voor mensen in vitale beroepen, maar voor iedereen die genoodzaakt is om op pad te gaan. “‘We wilden de mogelijkheid geven aan de mensen die echt de deur uit moeten, om onze auto’s voordelig te gebruiken”, aldus Karina Tiekstra, algemeen directeur van MyWheels.

Maar ook na 11 mei bleef het druk, zoals afgelopen weekend op moederdag. “Zo goed als alle auto’s waren toen verhuurd”, zegt Tiekstra. MyWheels plaatst met spoed extra auto’s in plaatsen waar veel vraag is. Uit onderzoek van MyWheels onder de nieuwe gebruikers blijkt dat het beperkte OV (30%) en het feit dat de gebruiker zich niet comfortabel voelt om op een andere manier te reizen (32%), de belangrijkste drijfveren zijn om voor een deelauto van MyWheels te kiezen. Ook geeft 80 procent aan dat ze de deelauto willen blijven gebruiken. “Het zou dus zomaar kunnen dat corona de deur naar het gebruik van de deelauto permanent heeft geopend.”

Categorie: Geen

Gerelateerde achtergrond-artikelen