Radiuz: ‘pay per use’ in plaats van vaste mobiliteitsbeloning

donderdag 14 mei, 2020

Volgens Radiuz doen werkgevers er in deze coronatijden verstandig aan te kijken naar een uitgebreider mobiliteitspakket voor medewerkers. En Pay per use, in plaats van een vaste mobiliteitsbeloning, brengt in veel gevallen een flink kostenvoordeel op.

Dat kostenvoordeel kan dan worden ingezet om medewerkers meer flexibiliteit te bieden in mobiliteitsopties zodat zij vrijheid en comfort ervaren. Want als gevolg van de COVID-19-uitbraak staan we, volgens Radiuz CCO Jeanot Knols, voor een nieuwe uitdaging: naast het aanbieden van de snelste, meest duurzame, vitaalste en goedkoopste optie, moeten we nu ook nadenken over de meest verantwoorde manier van reizen.

“We voorzien door COVID-19 een tijdelijke aanpassing in ons reisgedrag. OV zal ondanks de mondkapjesmaatregel niet direct bovenaan het keuzelijstje van reisopties staan.” aldus Knols. “Daarom is het voor werkgevers verstandig te kijken naar een uitgebreider mobiliteitspakket voor medewerkers. En dan hebben we het nog niet gehad over de doorlopende abonnementen en vaste reiskostenvergoeding die onnodig veel kosten met zich meebrengen nu de thuiswerktrend door lijkt te zetten.”

Radiuz, MaaS-integrator met een onafhankelijk mobiliteitsplatform, geeft werkgevers de mogelijkheid een uitgebreid en flexibel mobiliteitsbeleid in te richten voor medewerkers. “Zodra we het het virus de baas zijn, zal men geleidelijk het oude patroon weer oppakken. Een mobiliteitsoplossing die flexibel aan te passen is, is dan wel zo prettig.”

Categorie: Geen

Gerelateerd achtergrond-artikel