Sofico vindt in Ergon Capital financiële (groei)partner

woensdag 22 juli, 2020

Het vijfjarengroeiplan van Sofico was gereed net voor de coronacrisis uitbrak, toen ook bekend werd gemaakt dat het bedrijf een partnership is aangegaan met een nieuwe financiële partner Ergon Capital.

De prille beginfase van het vijfjarenplan mag dan enigszins onzeker gestart zijn door de omstandigheden, het partnership met het kapitaalkrachtige Ergon Capital allerminst. Sofico groeit de laatste jaren hard, maar als er een ‘herschikking van spelers’ in autoland plaatsvindt, is het altijd maar afwachten of daar klanten van het Belgische softwarebedrijf tussen zitten.

Piet Maes, CTO van Sofico

Maar vooralsnog gaan de projecten onvertraagd door en heeft Sofico zelfs een bijzonder goed eerste kwartaal achter de rug. Niet-aflatende investeringen in mensen én innovatie blijven centraal staan in Sofico’s groeiplan, waarvan geografische expansie, capaciteitsverhoging, product portfolio verbreding en technologische innovatie de sleutelelementen zijn. ‘Een ambitieus, innovatief en sterk bedrijf uitbouwen met als doel onze klanten nog beter te laten inspelen op disruptieve veranderingen in mobiliteit’, aldus CTO en medeoprichter Piet Maes. Hij benadrukt dat Sofico als particulier bedrijf volledig autonoom is gegroeid en zich altijd heeft gericht op langetermijndoelstellingen. “Om onze identiteit te vrijwaren, wilden we in zee met een financieel solide en stabiele partner die bereid is om een minderheidspositie te nemen, onze langetermijnvisie voor het bedrijf ondersteunt, in duurzame waardecreatie gelooft én onze DNA en entrepreneurial spirit deelt. In Ergon Capital hebben we een partner gevonden die aan al deze (voor)waarden voldoet.”

Categorie: Lease- / fleetmanagement-software
Labels: Sofico

Gerelateerd achtergrond-artikel