Vredestein OEM voor nieuwe VW Golf 8

vrijdag 9 oktober, 2020

Vredestein levert Volkswagen drie banden uit het assortiment voor de nieuwe Golf 8. Eerder besloot de autofabrikant al om zijn T-Cross uit te rusten met de Vredestein Wintrac Pro als standaard winterband. Hiermee blijft het aantal Vredestein-banden dat als voorkeurskeuze van de fabrikant is gemonteerd, groeien.

De nieuwe Golf… met Vredesteins eronder

De drie banden die zijn gekozen voor de nieuwe Golf als originele uitrusting zijn de Sportrac 5 zomerband (in maat 195/65R15), de Wintrac Pro (195/65R15) en de Snowtrac 5 (205/55R16). De belangrijke erkenning van rijkwaliteit in elk seizoen volgt op eerdere orders van Volkswagen en autofabrikanten zoals Ford en Seat om Vredestein-banden te monteren op hun belangrijkste modellen.

Naast deze fabrikanten zijn het ook Audi en Mercedes waar Vredestein een OEM-vereenkomst mee heeft. Volgens Eidhof een flinke prestatie, omdat Vredestein voordien eigenlijk alleen in de aftermarket een grote rol speelde. Waarbij het merk in Nederland inmiddels marktleider is in de vervangingsmarkt. Internationaal gezien is die positie er nog niet. Eidhof: “In ons land is Vredestein een sterk merk met een optimale kwaliteit-prijs verhouding. In bijvoorbeeld Zuid Europese landen is het merk minder bekend en ligt er zeker nog heel veel ruimte voor groei.”

Dankzij de nieuwe fabriek in Hongarije is de productie sterk opgevoerd en is er ook ruimte om de automobielfabrikanten te bedienen. Dat betekent dat steeds meer fabrikanten bij de eerste montage kiezen voor Vredestein. Dat die aftermarket nu internationaal groeit lijkt vanzelfsprekend: in de meeste gevallen wordt bij vervanging immers gekozen voor hetzelfde merk banden dat al onder de auto gemonteerd is.

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: Vredestein

Gerelateerd achtergrond-artikel