KwikFit Bandenmonitor: consument blijft weg van bandenwissel

vrijdag 9 oktober, 2020

In de nieuwste najaarseditie van KwikFits Bandenmonitor ziet KwikFit dat consumenten door de coronacrisis hun bandenwissel uitstellen. Maar ook: het wegdekaandeel van vierseizoenenbanden is wederom toegenomen en Vredestein is nu doorgedrongen in de top 10 van zomerbanden.

Zo’n 16,4 procent van de automobilisten rijdt nu op all seasons. Dit gaat, net als vorig jaar, ten koste van de zomerband. Ook opvallend: hoewel er werd gerekend op een daling van het aandeel winterbanden, is er toch weer een toename van het aantal automobilisten dat in de zomer doorrijdt op winterbanden, ondanks alle nadelen hiervan. Het aantal ligt daarvan nu 5,4 procent.

Dat laatste kan te maken hebben met de corona-lockdown in maart. “We zien dat een aantal consumenten hun bandenwissel heeft uitgesteld of beter gezegd afgemeld, in verband met de ‘intelligente lockdown’ op het moment van de geplande afspraak. Ondanks de genomen coronamaatregelen in onze werkplaatsen, bleven deze consumenten weg van de bandenwissels”, aldus Arjan van der Meer, Marketing Director bij KwikFit.

“We zien dat een aantal consumenten hun bandenwissel heeft uitgesteld of beter gezegd afgemeld, in verband met de ‘intelligente lockdown’ op het moment van de geplande afspraak. Ondanks de genomen coronamaatregelen in onze werkplaatsen, bleven deze consumenten weg van de bandenwissels.” Aldus Arjan van der Meer, Marketing Director bij KwikFit.

Wat de betreft de merken top 10, die blijkt dit najaar grotendeels hetzelfde. Wel zijn enkele merken van plaats gewisseld. Continental is wederom de absolute nummer 1 met het grootste wegdekaandeel van 19,7 procent. Michelin volgt als tweede met 17,9 procent en op nummer 3 zien we Vredestein met 11,9 procent. Deze top 3 is samen goed voor 49,5 procent van het aantal gemonteerde banden onder het Nederlandse wagenpark.

Aandeel vierseizoenenband stijgt nog steeds

De top 3 blijft onveranderd met Vredestein als grote nummer 1 met 35,5 procent, gevolgd door Michelin met 20,1 procent. Op 3 vinden we wederom Goodyear met 8,8 procent. Bij de vierseizoenenbanden neemt de top 3 inmiddels 64,4 procent wegdekaandeel voor hun rekening. We zien dat deze toename vooral ten koste gaat van de zomerband.

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: KwikFit Bandenmonitor

Gerelateerd achtergrond-artikel